Veliki horoskop za jesen 2023: Otkrijte kakve nas turbulencije čekaju u oktobru i novembru?

by | 21 septembra, 2023
horoskop za jesen 2023.

Horoskop  za jesen 2023. najavljuje neke turbulentne događaje i emocije. Šta nas čeka?

Jesen 2023. obećava da će biti turbulentna. Ove jeseni, moraćemo što je moguće lakše da se krećemo između zamki, između želje da u potpunosti uživamo u sadašnjem trenutku, da se dobro provedemo i ekonomske situacije koja će nam iznova pokvariti raspoloženje.

Dok će neki iskoristiti ovo da promene tok svojih života, drugi će morati da podnesu određene kočnice koje će ih sputavati i frustrirati, ne ostavljajući im drugog izbora osim da se suoče sa posledicama. To je teška vežba, ali moramo je prihvatiti, ako želimo da napredujemo.

Najznačajniji događaji na nebu za jesen 2023.

U jesen, Pluton, Neptun i Saturn se vraćaju u direktnom kretanju, olakšavajući atmosferu i otvarajući nove puteve. Uran je u sekstilu sa Neptunom i trigonu sa Plutonom. Lep trougao između ove tri planete vraća izvesnu ravnotežu između autoriteta i duha slobode. Trebalo bi da se osećamo slobodnije, da budemo otvoreniji prema ljudima i da lakše ispoljavamo pozitivne emocije. Jupiter u Biku nas usmerava na dobre stvari, senzualnost i želju za konkretnim ulaganjem svog potencijala ili kapitala (za kupovinu nekretnine, na primer).

Jupiter početkom jeseni formira kvadrat sa Venerom.Tada  želje mogu biti preterane i generisati frustracije jer nisu ostvarive. Blizina Jupitera i Urana samo pojačava ovu želju da budete slobodni, ali istovremeno i voljeni, nezavisni ali popularni. Biće neophodno paziti na ove preterane težnje, staviti ih pod kontrolu i vratiti u njihove prave razmere.

Saturn nastavlja svoj direktni kurs. Osećaj da ste odbačeni i da niste voljeni ili cenjeni počinje da bledi. Lucidnost se vraća, a odnosima je manje komplikovano upravljati. Ovo je vreme da ukrotimo ono što nas brine i iskoristimo ovaj period da napunimo baterije i cenimo prednosti mira. Naš život u vezi će dobiti stabilnost i spokoj.

U trigonu sa Saturnom, Uran izaziva kolektivnu svest u kritičnim oblastima svakodnevnog života. Ovaj tranzit nas tera da budemo rigorozniji i da imamo bolji osećaj za organizaciju. Učimo da radimo bez suvišnog. Realizam, pomešan sa entuzijazmom, omogućava nam da bolje komuniciramo i sprovodimo projekte korisne za društvo.

Sa Neptunom u sekstilu sa Uranom, bolje smo informisani, a kolektivna svest je okrenuta ka poboljšanju misaonog sistema. Razvijamo istinsku želju da stvari vidimo drugačije i izađemo iz drevnog sveta kome je potreban novi dah da bismo osetili da stvari idu napred.

Pluton je direktan. Sve postaje jasno i jasno, istine se osećaju dobro, osećanja cvetaju, a razmene pronalaze svoj smisao. Prošli neuspesi nestaju i počinje potreba da se živi lepa priča. Metamorfoza počinje nežno, ali sa čvrstinom koja je dobra. Kako nedelje prolaze, najbolje što se činilo nedostižnim postaje moguće.

Sezona pomračenja tokom jeseni

Ova 2023. godina poznata je kao godina sa dve sezone pomračenja. Prva se odigrala u aprilu, a sledeća nas očekuje u oktobru mesecu.

Sezona pomračenja u oktobru 2023. uključuje prstenasto pomračenje Sunca 14. oktobra, a tu je i plitko delimično pomračenje Meseca 28. oktobra koje je vidljivo iz istočne Amerike, Evrope, Afrike, Azije, Australije.

Sa astrološke strane, prstenasto pomračenje Sunca dešava se na 21 stepen i 8 minuta Vage, što utiče na ljude rođene u znaku Ovna, Raka, Vage i Jarca.

Inače, 2023. godine sredina sezone pomračenja pada 24. aprila i 18. oktobra. Usred sezone pomračenja, koja se ponavlja u periodima od oko 173 dana, lunarni čvorovi su u tačnom poretku sa Zemljom i Suncem. Astrolozi povezuju pomračenja Sunca sa značajnim globalnim i ličnim događajima. Oni analiziraju astrološke položaje nebeskih tela tokom pomračenja da bi predvideli potencijalne političke, ekonomske i društvene promene. U ličnim kartama, pomračenje Sunca može značiti transformativne životne događaje ili početak novih poglavlja.

Astrološki gledano, ovo delimično pomračenje Meseca dešava se 28. oktobra 2023. na 5 stepeni i 9 minuta u znaku Bika, suprotstavljajući se Suncu na 5 stepeni i 9 minuta Škorpije, i utiče na ljude rođene u znaku Bika, Lava, Vodolije i Škorpije. Iz astrološke perspektive, pomračenja Meseca mogu uticati na lične odnose, često otkrivajući skrivene tenzije ili dovodeći do promena u partnerstvima i savezima. Štaviše, astrolozi analiziraju položaje planeta i zvezda tokom pomračenja Meseca kako bi pružili uvid u ove oblasti života.

Horoskop za jesen 2023.

Ako vas zanima kako će ove turbulencije uticati na vas, potražite svoj horoskopski znak.

Ovan

Odvojite malo vremena da razmislite o stvarima pre nego što preduzmete akciju ove jeseni. Bilo da je u pitanju razvijanje vaših privatnih, društvenih ili profesionalnih veza, ove jeseni izbegavajte da se ponašate impulsivno.

Horoskop za jesen 2023. Ovan

Bik

Svakodnevni život zahteva vašu posvećenost. Na vama je da njime upravljate što je moguće savesnije, da služite zajednici, a da ne pokušavate da preuzmete vlast nad drugima.

Horskop za jesen 2023. Bik

Blizanci

Za vas jesen znači moguća kašnjenja u poslovanju i pripremnu fazu koju ne treba zanemariti ako se nadate da ćete realizovati projekat sledeće godine. Jesen će vam doneti i ono najbolje i povremeno najgore.

Horoskop za jesen 2023. Blizanci

Rak

Da li imate projekat na umu (i u srcu) i da li ste posebno pažljivi prema svojoj porodici i privatnom životu?

Horoskop za jesen 2023. Rak

Lav

Usred transformacije? Ove jeseni ćete zaista imati priliku da se bavite unutrašnjom promenom  koliko i u razmeni sa svetom oko vas. Novi način organizovanja vašeg života polako ali sigurno dobija oblik, a neki od vas će možda pokušati da ubrzaju put do uspeha.

Horoskop za jesen 2023. Lav

Devica

Da li želite da proširite svoje vidike, promenite svoj život, posao, svoju zemlju? Ove jeseni ćete naporno raditi na promovisanju svojih interesa, zalaganju i unapređenju svog cilja.

Horoskop za jesen 2023. Devica

Vaga

Čak i ako se bude činilo da je život na kratko zastao, pa pokušate da ubrzate stvari, ispostaviće se da morate da usporite. Isplativije je da ostanete verni svom znaku, održite ravnotežu i uplovite zadovoljni u 2024.

Horoskop za jesen 2023. Vaga

Škorpija

Nemojte oklevati, na početku sezone, da se povučete korak unazad od događaja, kako biste uskoro (zapavo, već od vašeg rođendana) bili u poziciji da započnete novi ciklus napretka.

Horoskop za jesen 2023. Škorpija

Strelac

Imate nekoliko projekata u toku, ali postoji faza pripreme koju ove jeseni ne smete preskočiti ako želite da uspešno zaključite svoj posao. Nemojte pokušavati da kontrolišete ili manipulišete bilo koga kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Horoskop za jesen 2023. Strelac

Jarac

Imate uzdignutu kreativnost i želju da zablistate u svim pravcima? Na prvi pogled, ove jeseni ćete želeti da se istaknete u nadi da ćete (bilo u ljubavi ili poslu) podići tempo.

Horoskop za jesen 2023. Jarac

Vodolija

Da li želite da ostvarite svoje ambicije i pomaknete granice mogućeg ove jeseni? Bilo da želite da uzdrmate stvari unutar svoje porodice (kupovina nekretnine, selidba, oslobađanje od teškog i ometajućeg) ili jednostavno da procvetate u strukturama koje vas privlače, nećete oklevati da stavite svoje srce, telo i dušu u ostvarivanje svojih ciljeva.

Horoskop za jesen 2023. Vodolija

Ribe

Uprkos vašoj dobroj volji da služite zajedničkom cilju, vaše poruke ne nailaze na dobar odjek, a vaš humor dovodi ljude do neprijatnosti krajem septembr. U oktobru ćete biti bolje inspirisani, ali vam komunikacija i dalje neće biti jača strana.

Horoskop za jesen 2023. Ribe

Milan Markovic/istock/gettyimagesplus