Modne greške zbog kojih izgledate starije: Ovih 7 stvari nikako nemojte raditi

by | 16 jula, 2023
Modne greške zbog kojih izgledate starije

Uvek se trudimo da izgledamo mlađe i sveže. Međutim, nekada pravimo greške kojih nismo ni svesni i time dobijamo suprotan efekat. Ovo su modne greške zbog kojih izgledate starije.

Modne greške zbog kojih izgledate starije

Kada se trudimo da pratimo modne trendove, često zanemarimo neke osnovne stvari prilikom odabira modnih kombinacija. A nekad, jednostavno nismo svesni svojih loših izbora. Upravo zbog toga, morate da znate koje modne greške morate da izbegavate kako ne biste sebi dodali nekoliko godina. Evo o čemu je reč.

Nošenje stvari koje vam ne pristaju

Pravi odabir garderobe može učiniti čuda. Ali ako odaberete modele koji ne odgovaraju vašoj figuri, učinićete da izgledate starije. Dake, birajte garderobu koja vam pristaje i ističe vašu siluetu. Uvek možete da se konsultujete sa stručnjacima u radnji ukoliko niste sigurni da li vam nešto pristaje.

Odabir crnih kompleta

Potpuno crni setovi mogu biti elegantni, ali u stvari su signal niskog samopouzdanja i sumnje u sebe. Ovakvi kompleti će učiniti da vaše lice izgleda iscrpljeno i bolešljivo, što će vam svakako dodati nekoliko godina. Da biste izbegli ovo, razblažite crnu boju sa svetlim nijansama.

Modne greške zbog kojih izgledate starije: Preduge suknje

Iako česti stilisti pozivaju žene da češće nose suknje, nije to svaki put najbolja opcija. Ako je suknja predugačka, samoćete sebi dodati nekoliko godina. Najbolje opcije su pencil suknje ili suknje sa A krojem.

Cipele koje su izašle iz mode

Antitrend cipele će učiniti da izgledate loše čak i u najsavremenijoj odeći. Pratitre trendove i oblačite se u skladu s njima. Neke stvari su zaista zastarele i zbog toga ćete i vi delovati starije.

Preveliki blejzeri

Blejzer koji vam savršeno pristaje će učiniti da izgledate ženstveno, ali preveliki krojevi će učiniti da delujete neuredno i starije. Prilikom odabira modela vodite računa da vam on ne dodaje višak kilograma i godine.

Modne greške zbog kojih izgledate starije: Zastareli modeli farmerki

Farmerke itekako mogu da utiču na vaš izgled, pa obratite pažnju na stil, šemu boja i kroj. Takođe, premale i prevelike farmerke takođe mogu izgledati problematično. Dakle, kao što je već pomenuto, vodite računa o tome da model pristaje vašoj figuri, ali i da to nije nešto što se nosilo decenijama ranije.

Naočare sa nevidljivim okvirom

Kontakt očima u komunikaciji s ljudima je ključan. A upravo ovakve naočare bez okvira mogu učiniti da delujete starije jer one značajno deformišu lice. Najbolje bi bilo da birate okvire koji se slažu sa vašom geometrijom lica.

Dakle, ako imate ovih nekoliko navika, potrudite se da ih izbacite. Uz ovih nekoliko saveta, lako ćete odabrati savršenu modnu kombinaciju za svaku priliku.

Vladdeep/GettyImagesPlus, ta-nya/GettyImagesPlus