Pletene haljine koje savršeno skrivaju nesavršenosti

by | 14 oktobra, 2023
Pletene haljine koje savršeno skrivaju nesavršenosti; devojka u pletenoj haljini

Pletena haljina su ženstvene, udobne i tople, samo treba odabrati pravi model. Predstavljamo vam pletene haljine koje savršeno skrivaju nesavršenosti.

Ako zbog nečeg volimo jesen to je zbog džempera i pletenih haljina. Jesenje, ali i zimske haljine su tako prijatne za nošenje. Preudobne su i u njima vam sigurno neće biti hladno. I to nije sve. Ove haljine odlično prikrivaju sve nedostatke, samo treba odabrati pravi model.

Pletene haljine koje savršeno skrivaju nesavršenosti: Na šta treba obratiti pažnju

Materijal

Tankaili debela haljina? Više kao nešto između. Previše debeo materijal će dati nepotreban efekat “vreće krompira”, zbog čega će čak i Hajdi Klum izgledati malo debeljuškasto. A ako je tanka haljina, a pritom pripijena uz telo, sve će se ocrtavati – ništa nećete moći da sakrijete, čak ni donji veš. Ali materijal srednje gustine je ono što vam treba.

Volumen

Uske ili prevelike haljine? Sve zavisi isključivo od vaše udobnosti i, možda, razloga zbog kojih kupujete pletenu haljinu. Uz dovoljnu gustinu tkanine – to smo shvatili u prvoj tački – uklopljeni stil će izgledati sjajno čak i u velikoj veličini. Druga stvar je da su uske pletene haljine pogodnije za kancelariju ili za odlazak na ručak s prijateljima.  Ali ako vam je potrebna ležernija opcija za šetnju gradom, onda je za ovu ulogu pogodnija blago obimna haljina.

Boja

Haljine jarkih ili neutralnih boja? Šta odabrati… Možete odabrati i jedno i drugo. Važno je imati na umu da ćete najverovatnije nešto ređe nositi bogatu plavu ili jarko zelenu haljinu nego sivu, crnu, krem ili bež. Osim toga, ako volite torbu i obuću jarkih boja, uz njih će bolje pristajati haljine neutralnih boja.

Dužina

Duga ili kratka pletena haljina? Dizajneri i stilisti daju vrlo jasan odgovor: najmodernija dužina za pletenu haljinu je midi. Takvi modeli izgledaju odlično na bilo kojoj visini i savršeno se uklapaju u kodeks oblačenja. Pored toga, za njih možete odabrati različite cipele: grube čizme, visoke čizme, pa čak i patike.

Detalji

Kaiš, print, džepovi ili bez njih? Ovde funkcioniše vrlo jednostavno pravilo: detalji uvek komplikuju haljinu, a što je stvar složenija, to je pažljivije potrebno da sastavite sliku kako ne bi izgledala neuredno ili preterano. Model bez detalja (osim što se visoka kragna ne računa) postaće osnova vaše jesensko-zimske garderobe. Stoga, ako kupujete svoju prvu pletenu haljinu, savetujemo vam da se zaustavite na ovoj.

4 najednostavnija načina da uklopite haljinu i gležnjače

Yolya/gettyimages.co.uk