Slikanje za dokumenta i moda: Šta da obučete da biste u ličnoj karti izgledali odlično?

by | avgust 23, 2022
izgledati dobro u ličnoj karti

Lošu fotku u dokumentima moraćemo da gledamo narednih deset godina. A koliko njih znate da izgledaju dobro u ličnoj karti? 

 

Ako ste već popunili uplatnice, zahteve i zakazali svoj termin u najbližoj policiskoj upravi, pravo je vreme da počnete da razmišljate o tome kako ćete izgledati u ličnoj karti. Ove fotografije na zlom su glasu, upravo zbog kombinacije svetle pozadine i lošeg svetla. Ipak, postoje načini koji će vam pomoći da izgledate dobro u ličnoj karti.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kako izgledati dobro u ličnoj karti: osnovna pravila

 

Košulja kao prvi izbor

Ne morate se zarobiti u poslovni izgled, ako niste pristalica, a prvi izbor za slikanje za ličnu kartu bila bi košulja sa kragnom. Kako zbog poruke koju šalje: ozbiljnost i odgovornost, tako i zbog jednog vizuelnog trika. Kragna i raskopčano prvo dugme izdužiće vam vrat i učiniti podbradak elegantnijim.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Koristite boje

Generalno, pozadina za fotografije za pasoš će biti bela ili svetlo siva, pa izaberite garderobu u boji za gornji deo tela, da biste napravili kontrast sa pozadinom vaše fotografije. Nijanse kao što su crna, tamno plava i braon jesu kontrasti, ali pripazite da vam lice ne izgleda isprano. Crnu nemojte birati, a ako izaberete teget ili čokolada boju obratite pažnju na šminku. Odličan izbor mogu biti zagasite nijanse plave, zelene, bordo.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Izbegavajte print

Vaša košulja ili majica videće se tek malim delom, ali nije potrebno da se na njemu nađe ogroman logo ili upečatljiv print. Jednostavno, odvući će pažnju u pogrešnom smeru. U krajnjoj liniji, moda je prolazna, a fotografija za ličnu kartu traje čitavu deceniju. Ne želite da majica koju ste nosili jednog dana pre mnogo godina bude razlog da crvenite kada pokazujete legitimaciju.

Članak se nastavlja posle reklama

fotografija za ličnu kartu

 

Članak se nastavlja posle reklama

Vanvremenski nakit

Kada je reč o dodacima, nakit je u redu, ali predlažemo da se držite klasičnih komada kao što su par neupadljivih minđuša ili jednostavna ogrlica. Viseće minđuše ili ogromna ogrlica jednostavno neće izgledati dobro na ovoj fotografiji. Čak se može dogoditi da vam traže da skinete upečatljive komade nakita.

 

Bez golih ramena

Iako je top uvek odličan izbor koji pogoduje čekanju u redu, ali i odlasku na posao, preskočite ga ovoga puta. Gola ramena na slici u dokumentima ne izgledaju dobro kada, recimo, aplicirate za posao ili upisujete dete u školu. Predlažemo da se odlučite za jednostavan džemper ili bejzik majicu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Uzmite u obzir svoj dekolte

Ako razmišljate o tome koju košulju da obučete na fotografisanje za ličnu kartu, pokušajte da se držite podalje od dubokih izreza. Jednostavno, deluju neozbiljno. Sa druge strane, ne želite ni čamac izrez ili izrez tik uz vrat jer će vam udebljati vrat i podbradak. Plitak V izrez je najbolje rešenje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se našminkati za ličnu kartu?

Šminka uvek pravi veliku razliku. Na fotografijama, šminka uvek izgleda blaže nego u stvarnosti, zato – pojačajte je. Koristite mat puder da biste suzbili sjaj na licu ili tragove vlage i znoja. Istaknite obrve, i slobodno koristite bronzer i hajlajter – konturisanje je sada potrebno i dobrodošlo.

 

Kako namestiti kosu za fotografisanje za ličnu kartu?

Prvo pravilo je: bez upadljivih ili velikih aksesoara za kosu. Ako imate kratku kosu, dovoljno je dobro feniranje, ali pripazite da vaša kosa ni u jednom trenutku ne prekriva čelo, obrve i da ne sakriva oblik lica.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko imate dugu kosu – začešljajte je tako da pada iza vaših ramena. Neka se vaša brižljivo odabrana majica vidi. Ili, ako baš želite možete da je prebacite ispred jednog, a iza drugog ramena.

Ukoliko se odlučite za rep ili punđu, budite svesni da možete postići izuzetno strog izraz lica. A s obzirom na to da osmeh nije dozvoljen, efekat može biti taj da izgledate 10 godina starije.

photology1971/gettyimagesplus