Tašne i jakne: Evo koji modeli se idealno slažu!

by | novembar 11, 2022
Tašne i jakne

Tašne i jakne možda na prvu loptu ne deluju kao dobitna kombinacija, ali to je zaista daleko od istine. Naročito danas kada imamo toliko modela i varijacija na temu…

Dolazi vreme hladnih dana, kada će jedini spas od lošeg vremena biti debela i topla jakna. Međutim, izbor dodataka uz ovakav komad odeće nije baš tako jednostavan. Torbe, kao i svaki drugi dodatak, utiču na potpunost i potpunost looka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MISSSIM (@misssim74)

Prilikom kreiranja zimskih outfita, izbor torbi postaje veliki problem. Obično nosimo obimne, masivne  jakne, koje nikako ne idu uz elegantne torbe. Zbog toga je potrebno mnogo više vremena za pronalaženje idealnog modela. Međutim, uprkos poteškoćama, možete pronaći pravu torbu za svačiji ukus.

Tašne i jakne- najbolje kombinacije

„Dvostruka“  jakna

Uz zimsku odeću dobro će izgledati torbe koje ponavljaju materijal odeće. Može biti tvid, lažno krzno ili veštačka koža. Kao rezultat, stvara se integritet looka. U idealnom slučaju, torba treba da bude kombinacija boja. Na primer, plava i siva. I imperativ je da model nema strogu formu – naprotiv, neka bude više mekih uglova. Ovo će „izgladiti“ look i učiniti ga potpunijom.

Tašne i jakne- preko ramena

Ne bi trebalo da birate torbe velikih razmera, bolje je izabrati one modele koji se lako mogu prebaciti preko ramena. Isto tako, birajte one koje nisu veoma masivne. Poželjno je da model ima okrugli oblik ili meke uglove. Idealan materijal je mekana veštačka koža ili antilop bez dodatnih elemenata. U takvoj torbi nisu važni detalji, već ukupan utisak – kvalitet izrade proizvoda, naravno, utiče na percepciju celog izgleda.

Puf torbe

Puf  torbe izgledaju dobro sa puf jaknama. Modeli mogu biti različiti: pismo tašne ili one sa ručkama. Podsećaju na teksturu jakne i stvaraju ukupan prijatan izgled. Ali zbog činjenice da je torba velika i prošivena, izgleda elegantno i relevantno, bez nepotrebnih nedostataka „udobnog izgleda“. Bio bi lep bonus ako dodate rukavice od sličnog materijala. Ove sezone postoji mnogo opcija za ovaj dodatak, uključujući i samu šemu boja. Sve zavisi od vašeg stila i preferencija.

Tašne i jakne- cegeri

Cegeri su ponovo na vrhuncu popularnosti. Mogu biti izrađeni od veštačke kože ili platna, da imaju svetao ili minimalistički print. Zajedno sa jaknom mogu izgledati veoma elegantno. Na look možete dodati široki šal i bejzbol kapu. Zapamtite da svaki dodatak može upotpuniti look ali ga i i pokvariti svojom masivnošću.

Tašne sa ručkama

Ovi modeli, po pravilu, imaju mekanu ručku, uključujući i kontrastnu. Torbe stvaraju harmoničan utisak o celoj slici. Inače, ovakve torbe su na vrhuncu popularnosti više od jedne sezone. Možete koristiti suprotni metod: ako je jakna lagana, onda dajte prednost crnom modelu ili atraktivnijoj nijansi. Nije zabranjeno pravljenje monohromatskih lookoa. Ove sezone možete kreirati snežno bele ili sive kombinacije.

Maya23K/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; iprogressman/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;