Beauty hacks: Izađite sveže iz aviona

Let avionom može da prouzrokuje dehidrataciju organizma, zamor i gubitak sjaja kože. Ipak, primenom odgovarajućih strategija ove posledice lako možete izbeći…

Foto: Thinkstock

Dobro se pripremite

Članak se nastavlja posle reklama

Pre leta uradite nekoliko vežbi i pojedite lakši obrok. Izbegavajte konzumiranje slanih namirnica, koje mogu da uzrokuju zadržavanje tečnosti u tkivima i oticanje. Noć pre leta osvežite kožu lica blagim eksfolijatorom i nanesite hidratantnu masku – ova kombinacija omogućava prodiranje hidrirajuće komponente u dublje slojeve epiderma. Narednog jutra očistite kožu i nanesite hidratantnu kremu. Takođe, utapkajte bogat sloj antirida i namažite usne hidratantnim balzamom.

Mudro spakujte ručnu tašnu

U tašnu koju ćete uneti u avion obavezno stavite manja (putna) pakovanja antirida i hidratantne kreme. Takođe, u vašem kozmetičkom neseseru treba da se nađu i korektor, senka za oči i rumenilo u kremi.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Putovanje u trudnoći: Šta obavezno poneti na letovanje?

Konzumirajte tečnost

Članak se nastavlja posle reklama

Zatražite od stjuardese flašicu vode i pijte je u malim gutljajima tokom celog leta. Ne preterujte s mejkapom. Našminkajte se vrlo diskretno. Ako nanesete tečni puder, nećete moći često da utrljavate hidratantnu kremu, što je zaista potrebno tokom leta. Umesto podloge, upotrebite korektor samo na problematičnim mestima na licu. Osim toga, stavite rumenilo u kremi i sjaj za usne u boji, jer ovi kozmetički preparati zadržavaju vlagu u koži.

Tačka na I

Članak se nastavlja posle reklama

Ako je ikako moguće, neposredno pre sletanja stavite kocku leda na kapke (zamolite stjuardesu da vam donese led), radi ublažavanja otoka. Ponovo nanesite sjaj za usne i popravite rumenilo. Možete izvući tanku liniju ajlajnerom duž ivice donjih trepavica i naneti sloj crne maskare.

U galeriji pogledajte neizostavne beauty saputnike!

Članak se nastavlja posle reklama

 

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.