Greške koje pravimo na putu do sreće

by | jun 21, 2017

Živeti srećnim i ispunjenim životom svakako je ideal kome svi težimo. Nažalost, najčešće do tog ideala nije tako jednostavno doći. U velikom broju slučajeva, upravo mi sami sabotiramo sopstvenu sreću. Evo koje su to tri greške koje pravimo na putu do blagostanja:

Foto: Thinkstock

1. Odugovlačimo! Odlaganje posla, pa bio on i najbanalniji, poput pranja sudova, usisavanja kuće, ili slanja mejla, možda se u prvi mah ne čini tako važnim. Ali, uvek kad ne izvršite zadatak koji je trebalo, vaš organizam to prepoznaje kao mali stres.

2. Negativno razgovaramo sa samim sobom! Razgovor sa sopstvenim odrazom u ogledalu poručuje koliko smo emocionalno zdravi. Fokusiranje na kritike prema samima sebi nije nimalo zdravo. Većina ljudi ni ne prepoznaje takvu negativnost dok ne izmakne kontroli. Zato budimo svesni toga šta nam se događa u glavi kako bismo uticali na pozitivne promene.

3. Ne odmaramo um! Naši umovi sadrže neverovatno mnogo informacija, ali ako im zadamo previše zadataka, ne možemo da računamo na unutrašnji mir, što stvara osećaj anksioznosti, ali može prouzrokovati i fizičke simptome poput ubrzanog rada srca ili isprekidanosti daha. Zato, izdvojite u danu makar nekoliko momenata za sabiranje misli i odmaranje uma.

Pročitajte i … Kako da se u tri koraka oslobodite stresa

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.