Čokoladna nega: Napravite beauty preparate od omiljene poslastice

by | septembar 15, 2013

Osim što čuva zdravlje srca i mozga, čokolada je pravi melem za kožu.

cokolada

Ova omiljena poslastica, tačnije njen glavni sastojak kakao, čisti kožu, pospešuje njenu regeneraciju i sprečava gubitak vlage pa je možete iskoristiti za piling, masku ili balzam. Idealna je za negu ispucale, iritirane i suve kože, a osim bora briše mrlje i akne i podstiče stvaranje kolagena.

Piling za telo

Sastojci: 1/4 šolje šećera, 1/4 šolje bademovog ulja, 2 kašičice kakaa u prahu ili izrendane čokolade

Priprema: Pomešajte sve sastojke i smesu stavite u posudicu s poklopcem. Nakon tuširanja, mešavinu umasirajte kružnim pokretima i isperite nakon 10 minuta. Šećer će ukloniti mrtve ćelije kože, bademovo ulje će je nahraniti, a kakao će sprečiti isušivanje.

Maska za lice od čokolade i lavande

Sastojci: 2 kašičice mlevene kafe, 2 kašičice kakaa u prahu ili izrendane čokolade, 3 kapljice eteričnog ulja od lavande, 4 kašičice mleka

Priprema: Izmešajte sve sastojke u pastu i nanesite na lice i vrat, ali izbegavajte područje oko očiju. Ostavite masku da deluje 20 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Kofein iz kafe uklanja odumrle ćelije i ima učinak zatezanja, lavanda deluje umirujuće, a mleko i kakao hidriraju i vraćaju prirodnu pH ravnotežu.

Balzam za usne od čokolade i narandže

Sastojci: 1/2 kašičice kakao maslaca, 1/2 kašičice kokosovog ulja, 1/2 izrendane tamne čokolade, 1-2 kapljice eteričnog ulja od narandže

Priprema: Pomešajte sastojke i zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac ne otopi. Mešavinu ulijte u posudicu i ostavite da se ohladi. Čokolada je idealna za ispucale usne jer briše mrtve ćelije kože, a istovremeno hidrira i podstiče regeneraciju ćelija.

Preparat za masažu od čokolade i nane

Sastojci: 1 kašičica pčelinjeg voska, 1/4 šolje kakao maslaca, 1 kašičica rendane tamne čokolade, 12 kašičica bademovog ulja, 1 kašičica ulja susama, 4 kapljice eteričnog ulja od nane

Priprema: Stavite sve sastojke u posudu i zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac, pčelinji vosak i čokolada ne otope. Mješavinu stavite u posudu i kružnim pokretima umasirajte u kožu. Nana će podstaći cirkulaciju, a samim tim i obnovu kože, dok će joj susamovo i bademovo ulje vratiti potrebnu vlagu. Čokolada će pomoći u hidrataciji i zatezanju kože.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: