Da vam ten bude kao porcelan napravite božanstvenu masku od šargarepe

by | septembar 3, 2016

Pored toga što je ukusna, šargarepa je bogata vitaminima i mineralima koji okrepljuju naš organizam.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pored beta karotena i vitamina A koji su bitni za našu kožu i njenu regeneraciju, šargarepa sadrži i vitamine, PP, S, E, K i P, kao i kalijum, kalcijum, jod, cink i kobalt.

Pročitajte i… Napravite domaći tonik od dve namirice i preporodite svoj imunitet

1. Šargarepa + avokado

Sastojci:

– Jedna kuvana šargarepa
– Pola avokada
– Dve kašike pavlake
– Dve kašike meda
– Jaje

Priprema:

U blender stavite avokado i šargarepu i izblendirajte. Dodajte smesi pavlaku, jaje i med i promešajte (ručno ili u blenderu) dok se sastojci ne sjedine.

Masku nanesite na čistu kožu i držite je oko 10 do 15 minuta.

Još odličnih maski od ovog povrća pogledajte na narednim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Šargarepa + limun

Sastojci:

– Kašika limunovog soka
– Tri kašike šargarepinog soka
– Kašika pavlake

Pročitajte i… Svi pravimo OVE greške i UNIŠTAVAMO zube

Priprema:

Sve sastojke dobro promešajte, da biste dobili homogenu smesu. Dobijenu masku držite na licu oko 15 minuta i isperite.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Šargarepa + žumance + maslinovo ulje + ovsene pahuljice

Sastojci:

– Pet kašika šargarepinog soka
– Jedno žumance
– Mala kašika maslinovog ulja
– Kašika samlevenih ovsenih pahuljica

Sve sastojke stavite u blender i dobro promešajte. Nanesite na čistu kožu lica i držite masku do pola sata.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Kuvana šargarepa

Sastojci:

– Dve kašike skuvane šargarepe, iseckane
– Kašika meda

Prvo skuvajte šargarepu i stavite je u blender sa kašikom meda. Kad dobijete homogenu smesu nanesite je na čisto lice.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: