Francuska, brazilska ili holivudska: Kakva je depilacija bikini zone najbolja za vas?

by | 23 jula, 2023
depilacija bikini zone

Depilacija bikini zone je jednostavan i efikasan način da oblikujete, konturirate i očistite svoju bikini liniju. Ali, da li da se odlučite za standardnu, brazilsku, francusku… A tek holivudska.. Pa, koja je najbolja za vas?

Dostupno je nekoliko različitih vrsta depilacije bikini zone, od kojih svaka ima svoje prednosti. Od najobičnije depilacije bikini voskom do holivudske depilacije, predstavljamo vam sve što treba da znate znate o različitim vrstama depilacije bikinija kako biste mogli da pronađete savršenu opciju za sebe.

Depilacija bikini zone – osnove

Bikini depilacija je proces uklanjanja neželjenih dlačica sa genitalnog područja. Često podrazumeva uklanjanje svih vidljivih stidnih dlačica, kao i dlaka sa unutrašnje strane butina i/ili zadnjice (u zavisnosti od željenog ishoda). Depilacija bikini zone voskom treba da se radi samo kada je koža čista i suva, a važno je da pripremite kožu pre depilacije kako biste smanjili iritaciju i nelagodnost. Pre nego što se podvrgnete bilo kakvoj depilaciji bikini linije,, najbolje je da se konsultujete sa lekarom ili dermatologom, jer oni mogu da vas posavetuju o tome koja vrsta procedure bi bila prava za vas.

Depilacija bikini zone – osnovna linija

Ovaj tip depilacije uklanja dlake koje su vidljive izvan standardnog bikinija. To je odlična opcija za početnike ili one koji žele da stvari budu jednostavne. Vosak se nanosi sa strane i na vrh vašeg stidnog područja, a zatim se uklanja trakama.

Ovo je brz i lak način da se sredi bikini zona, pružajući osnovni nivo nege. To je dobra opcija za one koji žele da uklone višak dlačica oko bikini linije, ali ne žele da idu na potpuno uklanjanje dlaka. Ovo je generalno najjeftiniji oblik depilacije. Ipak, vodite računa o tome da je u početku prilično bolna procedura.

Francuska depilacija bikini zone

Francuska depilacija obuhvata nešto veću površinu od osnovne bikini linije. Dobar je izbor ako želite da uklonite i deo dlačica sa intimne regije, a da opet ne uradite brazilsku depilaciju. Radi se voskom.

PREDNOSTI:

Dugotrajniji rezultati: Jedna od prednosti francuske depilacije bikinija je ta što ona ima tendenciju da pruži dugotrajnije rezultate od drugih metoda uklanjanja dlaka. To je zato što vosak uklanja dlačice iz korena, što znači da je potrebno više vremena da vlasi ponovo izrastu.

Temeljnije uklanjanje dlaka: Još jedna prednost francuske depilacije bikinija je ta što je to temeljniji metod uklanjanja dlaka od brijanja ili podrezivanja. To je zato što vosak može ukloniti čak i vrlo kratke dlačice, koje je teško uhvatiti britvom ili makazama. Pored toga, pošto se vosak prijanja na dlaku i uklanja je iz korena, može pomoći da se spreči urastanje dlačica i da koža ostane glakija.

Brazilska depilacija

Brazilska depilacija uklanja sve dlake napred, pozadi i između, ostavljajući vas potpuno golom u intimnoj regiji. To je popularna opcija za one koji žele da se osećaju ekstra čisto i glatko. Imajte na umu da ova vrsta depilacije može biti bolnija od drugih vrsta.

PREDNOSTI
Dugotrajniji rezultati: U poređenju sa brijanjem ili upotrebom krema za depilaciju, brazilska depilacija obično daje dugotrajnije rezultate. Proces depilacije voskom uklanja dlačice iz korena, što znači da je potrebno više vremena da dlaka ponovo izraste. U zavisnosti od pojedinca, rezultati brazilskog voska mogu trajati od tri do šest nedelja.

Glatkija koža: Još jedna potencijalna prednost brazilske depilacije voskom je ta što može ostaviti kožu glatkom od drugih metoda uklanjanja dlaka. Depilacija voskom uklanja dlake iz korena, što znači da može ukloniti i mrtve ćelije kože sa površine kože. Ovo može ostaviti kožu mekšom i glatkijom na dodir.

Holivudska depilacija

Holivudska depilacija je slična brazilskoj, ali  podrazumeva i uklanjanje dlačica sa zadnjice. To je odlična opcija ako želite potpuno bez dlake izgled i osećaj.

PREDNOSTI

Glatko i čisto: Jedna od glavnih prednosti nanošenja holivudskog voska je ta što pruža gladak i čist osećaj u stidnom delu. Za razliku od brijanja ili drugih metoda uklanjanja dlaka, koje mogu ostaviti urasle dlake ili izazvati iritaciju, holivudski vosak uklanja svu dlaku sa bikini zone, ostavljajući kožu mekom i glatkom.

Proširena depilacija voskom

Prošireni bikini vosak uklanja dlake sa strane, vrha i malo dalje od osnovne bikini linije. To je dobra opcija ako želite da uklonite više dlačica od osnovnog voska za bikini, ali ne želite da idete tako daleko da uradite francusku ili brazilsku depilaciju.

PREDNOSTI
Pruža čistiji izgled: Sa produženim voskom za bikini, možete postići čistiji izgled nego sa osnovnom depilacijom. Ako volize uske donje delove, tange ili visoko izrezane gaćice, ovakav tip depilacije je stvoren za vas.

Ivan Mikhaylov/iStock/GettyImagesPlus