Duška Jovanić – štreberka za negu

by | 30 avgusta, 2009

Duske Jovanic streberka ya lepotuUvek fenomenalno negovana, poznata novinarka nam je otkrila da je više novca namazala na lice, nego na hleb…

U poslednjem trenutku
Ne verujem u fore kada se žene razigraju i razlete pred Novu godinu ili leto, želeći da preko noći postanu kraljice plaže, žurke ili nečijeg ljubavnog života. Taj preokret ni najprecizniji skalpel ne može da napravi.
Važna je upornost
Jednom me je apotekarka, kod koje sam redovno kupovala neke tajne sastojke, pitala koliko puta mesečno ih mažem. Odgovorila sam – bar dva puta dnevno, a ona je odustala od ideje da se time bavi.
15 minuta za savršenstvo
Kao i pranje zuba, nega lica i tela zahteva najmanje tri minuta ritmičkih pokreta. Preporučujem pet minuta za lice i sedam za telo i – može da vas vidi ko god hoće!
Must haves
Važan je sjaj u očima. Mrtve ribe nisu seksi i tačka! A sad, nešto praktično: ledeno hladna kašičica za podočnjake, kockica leda za bradavice, Lotion P50 Biologique Recherche za sve i bočica kiseonika u spreju, za odbranu od okorelog stresa.

 

Kavijar i alge – na licu i na tanjiru

Još s vrata tražim da me “prepeglaju” za sve pare. Najviše se obradujem maski od kavijara ili japanskim algama. Posle kavijara na licu i u želucu, osećam kao da se hranim dragim kamenjem.

Japanske alge deluju toliko SF, da mi se čini da sam za dvadesetak minuta preskočila vekove. Plus: imaju miris i ukus sušija, pa neretko i malo gricnem ovaj čudesni tretman.


Svake subote u salonu

Nepopravljivi “štreberaj” me tera da svake subote budem u salonu. Tretmane shvatam kao obavezu, jer samo tako mogu da verujem da ću, bar još desetak godina, moći da zbrišem od skalpela.

Nega je vrlo ozbiljan posao, bez obzira što nas slavne cice stalno, preko novina, ubeđuju kako sjajno izgledaju samo zahvaljujući sapunu, vodi i seksu. Jedino je deo o seksu OK, a sve ostalo su neopevane budalaštine, uključujući i priče o maskama od belanaca, maslinovom ulju u kosi i pilingu od kukuruznog brašna. Važi!


Teglica puna nade

Duska Jovanic streberka ya lepotuJasnu Obradović sam upoznala pre nekoliko godina i od tada smo bliske prijateljice. Zajedno uživamo u dobroj klopi, vinu, intimnim razgovorima i divljim tulumima što, naravno, ne menja naš odnos prema surovim zahtevima ženskog lica i tela.

Pre poznanstva sa Jasnom bila sam sama svoj majstor i “odvajala od pijace” da bih mogla da se šalim kako sam više love namazala na lice, nego na hleb.

Prvu ozbiljnu kremu pazarila sam u 14. godini, a onda sam nastavila s praksom da se sa svakog putovanja vraćam sa parom cipela manje zbog te famozne telgice, koja – da citiram genijalnog Oldosa Hakslija – ne prodaje lanolin, nego nadu!

E, zbog te nade jednom nedeljno, nekoliko sati, ležim u salonu, mirna kao bubica, praveći se da ne prepoznajem zvono mobilnog, kao ni haos u glavi. Zato njene fabulozne devojke tvrde da se meni tretmani najbolje “primaju”.

Malo bahatosti nije na odmet

Ono što me drži u dobrom raspoloženju, uprkos svakoj vrsti tranzicionog bedaka, jeste da još nisam počela da koristim poslednju reč antiejdž nege.

Postoje kreme za koje je – čak i meni koja ne krijem godine, a trebalo bi jer živim u Srbiji – rano! Znači, i dalje ih s pobedničkim osmehom gledam kako se kisele na policama.

Ne mogu da zaboravim reči madam Aloushe, vlasnice alhemijske kozmetičke kuće Biologique Recherche: kad god imaš love i živaca, kremu za lice bahato namaži po celom telu!
Čarobne bojice

Dok me Jasna nije upoznala sa Yvanom Serrasom, bila sam Chanel, a sada sam njegova devojka. Otkako sam otkrila taj svojevrsni antiejdž mejkap, redovno dolazim u studio i prepuštam se Dudinim komandama.

Yvan Serras fragrance for pillow talk! Dovoljno je nekoliko kapi da se razbistre misli i razveže jezik.

 

Tekst: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: