Kako da karmin duže ostane na usnama i pored zaštitne maske za lice

by | avgust 8, 2020
kako da karmin

Da li je i vama nedostajalo nošenje šminke tokom karantina (iako verujemo da vam je koža lica i te kako zahvalna što ste joj da li predah od teških proizvoda)? Ako je tako, to je verovatno bila jedna od prih stvari koju ste počeli da radite tokom svakodnenog boravka napolju.

Složićete se da se sada vaša makeup rutina promenila s obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski obavezno u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima, zar ne? Akcenat je stavljen na oči – jake senke i ajlajnere u boji. Zar ne? Međutim, ako spadate u grupu onih koji ne žele da se odreknu omiljenog karmina zbog nošenja maski, koje skidamo i stavljamo po potrebi, imamo nekoliko saveta za vas. (Pročitaj: Nova stvarnost: Poznate cice uklapaju zaštitne maske za lice uz svoje fashion kombinacije (foto))

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on


Evo kako da karmin duže traje na usnama ispod zaštitne maske za lice:

Pre nego što stavite karmin na usta važno je da ih dobro pripremite, odnosno da napravite dobar piling usana kako bi bile glatke i hidrirane. U suprotnom ruž na njima neće niti lepo izgledati niti će dugo da traje, pa je ovaj korak nezaobilazan.

Nakon pilinga, važno je da imate karmin koji ima dugotrajnu formulu, ali za svaki slučaj pre njega na usne staviti malo prajmera, a zatim olovku preko celih usana. (Pročitaj: I modni aksesoari imaju novu primenu: Lančić za zaštitnu masku za lice olakšaće vam život)

Ruževi koje preporučujemo su oni koji imaju mat teksturu i oni veoma pigmentovani. Naravno, trebalo bi obratiti pažnju da budu dovoljno hranjivi kako se usne ne bi isušile.

Kada pronađete onaj pravi ruž, vreme je da vam se nađe na licu. Za njegovo nanošenje koristite četkicu jer je najpreciznija.

Nakon što ste stavili karmin na usne nanesite fiksator za šminku koji će učiniti da vaša šminku bude duže sveža i karmin duže traje, čak i kada nosite zaštitnu masku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images