Kako održati svež miris tela bez upotrebe parfema i dezodoransa?

by | 14 juna, 2023
Kako održati svež miris tela

Otkrivamo vam trikove kako održati svež miris tela (skoro pa) pomoćnih sredstava.

Ne vole svi jake mirise dezodoransa ili parfema. A neko je potpuno alergičan na većinu vrsta parfimisane kozmetike. Nudimo nekoliko načina da zadržite svež prijatan miris tokom dana bez upotrebe dodatnih proizvoda.

Kako održati svež miris tela?

Pijte dovoljno vode

Voda pomaže u održavanju normalnog znojenja i drugih metaboličkih procesa i na taj način sprečava pojavu neprijatnih mirisa. Pored toga, ispijanje vode može pomoći da se oslobodite mirisa crnog i belog luka i kafe iz usta. Prema preporukama SZO, odrasla osoba treba da pije od 1,5 do čak 3 litre vode dnevno, iako je, naravno, norma za svakoga  individualna.

Pazite šta jedete!

Ako je moguće, izbegavajte hranu koja može da izazove neprijatan miris: jela sa crnim i belim itd. Ako i dalje ne želite da ograničite svoj meni, uvek nosite sa sobom žvake ili vodicu za ispiranje usta. Ovo će vam pomoći da brzo osvežite dah.

Kako održati svež miris tela- koristite kvalitetan sapun…

Dobar sapun ne samo da štiti od mikroba, već i dugo zadržava miris svežine i čistoće. Ako ne znate koji sapun za ruke ili telo da izaberete, potražite one koji sadrže prirodna ulja i prirodne mirise.

…i deterdžent za veš

Jednako je važno da izaberete kvalitetan deterdžent ili gel za pranje veša. Dobar hipoalergeni deterdžent bez oštrog mirisa će dugo ostajati na odeći koja će mirisati sveže.

Kako održati svež miris tela- namirišite posteljinu!

Ako ne želite da koristite parfem na svom telu, pokušajte da naprskate parfem ili mirisni sprej na jastučnicu i pokrivač. Dakle, miris če se preneti na telo, ali neće biti oštar i nametljiv. Takođe možete koristiti kesice i eterična ulja za posteljinu.

Sprej za cipele

Ako želite da izbegnete neprijatan miris iz cipela ili patika, nabavite poseban dezodorans u spreju za cipele. On zaista pomaže. Takođe je važno da ne zaboravite da nosite čarape uz zatvorene cipele, jer bez njih reakcija između materijala obuće i vaše kože može izazvati oštar neprijatan miris.

Kakve nuspojave izaziva preterano čišćenje lica?

Lepota i zdravljeBogdan Kurylo/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: