Antiage tretmani: Ne znate baš sve o kremama za podmlađivanje

by | avgust 1, 2023
Antiage tretmani

Antiage tretmani su nešto što zanima sve žene. A mi imamo neočekivane, korisne i iskrene informacije o proizvodima protiv starenja.

Mnoge žene, kad primete prve znake starenja, ne odlaze na profesionalne antiage tretmane, već pokušavaju da reše problem kremama protiv starenja. I za to postoje dva razloga. Kao prvo, antiage tretmani nisu jeftini i ne mogu sve žene sebi da ih priušte. A kao drugo, mnoge žene smatraju da su kreme za podmlađivanje sasvim dovoljno. Ali, da li znate koliko su ti proizvodi (ne)efikasni? Da bismo odgovorili na večno i bolno pitanje o preporučljivosti upotrebe antiage kozmetike, delimo sledeće činjenice.

Antiage tretmani: Činjenice koje verovatno niste znali

Bilo koja krema može biti protiv starenja

Ako malo spavate, pušite, nezdravo se hranite i stalno ste pod stresom, pre ili kasnije vaša koža će početi da „štarkuje“. Uprkos činjenici da ste do 25-27 godina izgledali mlado i sveže sa ovim načinom života, onda će vam sigurno trebati neki proizvodi za usporavanje starenja. Ali, ne morate da kupujete kremu za podmlađivanje kako biste prevenirali starenje.

Nemojte odmah posezati za antiage kremama i skupim brendovima. Postoji mnogo maski, losiona i seruma koji će vam pomoći da popunite rezerve strukturnih proteina: kolagena i elastina i usporite proces starenja kože. Istovremeno, na ovim proizvodima uopšte ne stoji oznaka antiage.

Ako vam proizvod rešava problem i zadovoljni ste efektom koji daje, onda je to za vas antiage preparat. Bez obzira na to što se tako ne zove. Nažalost, iz istog razloga, ništa ne sprečava proizvođača da napiše „protiv starenja“ na običnoj hidratantnoj kremi. I mirno posmatra kako raste prodaja njegovih proizvoda.

Mediderm® MP spray

Previše očekujemo od antiage krema

Svi imamo različitu genetiku i različito starimo. Ali nema smisla u dobi od 45 godina koristiti samo kremu protiv starenja, a ne otići kod kozmetičara na ozbiljan antiage tretman. Ako imate brojne duboke bore, primetan gubitak elastičnosti i spuštene obraze, krema za podmlađivanje neće baš mnogo pomoći.

Ali, na sreću, ako ste „podržali“ svoje lice do ovog uzrasta, onda antiage kozmetika može savršeno popraviti i produžiti rezultat koji ste dobili od iskusnog kozmetičara. Za ublažavanje bora i regeneraciju kože, preporučuju se kreme koje sadrže: ekstrakt biljke centella asiatica, faktore rasta, peptide, mlečne kiseline… U svakom slučaju, kupovinu antiage kozmetike ima smisla planirati sa 30 godina (ili sa 25, ako klimatski i ambijentalni uslovi nisu baš dobri za kožu). Zapamtite, što pre počnete da održavate zdravu kožu, lakše ćete kasnije dobiti bitku u borbi s borama.

Organska kozmetika nije svemoćna

Organska kozmetika je predivna, ali, nažalost, ne može da se poredi sa pravim tretmanima protiv starenja. Uprkos činjenici da pošteni organski proizvođači (ima ih svakako) posvećuju veliku pažnju da njihove sirovine za buduće proizvode budu ekološki prihvatljive. I da sadrže maksimalan nivo aktivnih sastojaka, ipak su limitirani kada je o podmlađivanju reč.

Potpuno prirodna kozmetika može da smanji gubitak vlage i poboljša zaštitnu funkciju kože,  ali, nažalost, ne može da ispegla duboke bore.

Mediderm® MP spray

AndreyPopov/gettyimages.co.uk