Najbolja nega lica sa borama zahteva samo tri proizvoda!

by | mart 6, 2024
nega lica sa borama

Uz sve te serume, kremice, losione, može li se nega lica sa borama svesti na neku normalnu meru? Evo šta preporučuju dermatolozi

Nega kože, naročito ako se borite sa prvim znacima starenja, postala je prava nauka. Gel za čišćenje, micelarna voda, tonik, serumi, krema za područje oko očiju, krema za hidriranje, krema protiv bora, ona sa zaštitnim faktorom… A gde je telo? Laktovi? Stopala?

Ne čudi ako se ponekad osećate preplavljeno i ako niste sigurni šta vam od tih proizvoda zaista treba, a šta ne. I kako uopšte da odaberete pravi, ako već ne želite da imate pun kozmetički ormarić.

Članak se nastavlja posle reklama

Zato, rešili smo da uradimo težak posao umesto vas i da tačno odredimo kako treba da izgleda minimalna noćna antiejdž rutina. Usmerili smo se na dva osnovna cilja koja su zajednička većini žena: smanjenje bora i čista, sjajna koža. Naravno, ako imate specifične probleme kao što su akne ili hiperpigmentacija, ipak ćete morati da uvedete i četvrto sredstvo i to u dogovoru sa svojim dermatologom ili kozmetičarem.

 

Nega lica sa borama u tri koraka

 

Članak se nastavlja posle reklama

Korak br 1: Micelarna voda

Sve dobre noćne rutine počinju uklanjanjem nečistoća koje su se nakupile na koži tokom dana. Čak i ako ne nosite šminku, važno je da skinete ostatke SPF, prljavštine… Micelarna voda odgovara svakom tipu kože a skida sve tipove nečistoća, stoga je ona proizvod broj 1 u vašoj antiejdž rutini.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Korak br 2: Hidratantni tonik

Svaka bjuti rutina koja zahteva glatku i sjajnu kožu podrazumeva čišćenje u dva koraka. Nije dovoljno samo skinuti tragove dana, potrebno je dubinski očistiti kožu. Zato, kada budete birali tonik, mleko ili ulje za čišćenje kože, birajte ono sa hidratantnim sastojcima. Tako ćete uraditi i drugu vrlo važnu stvar: obezbediti vašoj koži dovoljno vlage. Ukoliko je vaš ten besprekoran i smatrate da je micelarna voda sasvim dovoljna za uklanjanje nečistoća, onda zamenite ovo sredstvo nekim serumom sa hidratantnim svojstvima.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Korak br 3: Aktivna noćna krema

E, sada postaje teško. Kako uopšte u moru svih proizvoda izabrati onaj koji nam zaista treba?! Univerzalno sredstvo, nažalost, ne postoji, ali zato postoje sastojci oko čijeg se delovanja dermatolozi slažu.

Evo koje sastojke bi mogla da sadrži vaša aktivna krema (izaberite jedan):

Članak se nastavlja posle reklama

retinol – ovo je derivat vitamina A koji budi naše ćelije i tera ih da prave kolagen – protein koji daje čvrstoću koži lica

hijaluronska kiselina – najbolje sredstvo za hidrataciju kože

kolagen – direktno obezbeđuje količine kolagena koje je vaše lice izgubili

Članak se nastavlja posle reklama

niacinamid – smanjuje upale i prve bore, pa je antiejdž opcija koja se preporučuje ženama sa masnom i problematičnom kožom

 

A kako se neguje lice sa borama ako imate osetljivu kožu?

Ako ste jedna od onih žena koje se bore sa određenim dermatološkim problemima, vaša noćna rutina trebalo bi da sadrži i sredstvo usmereno ka rešavanju vašeg stanja. Dodatni koraci su u potpunosti na vama i vašim specifičnim potrebama. Sada kada imate osnove kojima se uvek vraćate, vaša antiejdž rutina će uvek biti pojednostavljena.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo su peptidi koji deluju na bore kao botoks

DmitriyBelwyev/istock/gettyimagesplus