Ovih 5 kozmetičkih sredstava treba vam svakoga dana, ako želite mladu kožu

by | 9 maja, 2023
5 kozmetičkih sredstava za mlado lice

Među raznovrsnom kozmetikom za negu kože, može biti izuzetno teško odrediti koji kozmetički proizvodi treba da se koriste svakodnevno, a koji po potrebi. Ako želite da vam lice izgleda mlado, ovih 5 kozmetičkih sredstava koristićete svakoga dana

Nega kože lica je način da sačuvamo mladost. Svakoga dana je potrebno očistiti kožu, naneti tonik nakon pranja i obrisati lice čistim peškirom ili papirnim salvetama. Ovo je osnovna mantra svake kozmetičke rutine. Ali, ako želimo da nam koža što duže izgleda mlado, koju kozmetiku treba da koristimo?

5 kozmetičkih sredstava koji produžavaju mladost kože

Sredstva za čišćenje kože

Pre svega, potrebno je da izaberete pravo čišćenje kože lica, koje ćete raditi jednom ili dva puta dnevno, u zavisnosti od tipa kože. Sredstva za čišćenje dolaze u obliku gela, sapuna ili vode. Izbor zavisi od toga koju konzistenciju proizvoda preferirate za svakodnevnu negu. Vredi napomenuti da se sva sredstva za čišćenje moraju sprati sa lica.

Posebno obratite pažnju na sastav sredstava. Ako radite na regulaciji masne kože, alfa hidroksi kiseline moraju biti u sastavu vašeg proizvoda. Ako imate osetljivu kožu, proizvod treba da sadrži nežne, hidratantne i umirujuće sastojke. Ovo se može kupiti u apoteci nakon preliminarne konsultacije sa kozmetičarom.

Mnoge devojke biraju micelarnu vodu za čišćenje, ali je ne ispiraju, što je velika greška u nezi. Oma poseban lipidni film na površini kože i narušava njenu barijeru, ako se ne ispere.

Tonik za lice

Ako volite da koristite proizvode na bazi vode ili lipida, morate ih naneti na očišćenu, osušenu kožu tapkajući po licu. Nanošenje tonika vatom nije sasvim ispravno, zato koristite jagodice prstiju.

Serumi

Ako imate problema sa prekomernom masnoćom kože, vaš idealan serum treba da sadrži alfa hidroksi kiseline, vitamin C ili druge komponente koje smanjuju aktivnost lojnih žlezda kože lica.

Treba napomenuti da serum treba nanositi minimalno: po tri kapi na svaku polovinu lica. Serumi mogu sadržati ferulnu kiselinu, azelainsku kiselinu ili vitamin C ako je vaša rutina nege kože protiv starenja. Nanesite serum tapkajućim pokretima na kožu, izbegavajući parotide i predele vrata. Koža vrata je preosetljiva oblast, sklona rastezanju i ranom boranju, pa zahteva svakodnevnu negu protiv starenja.

Krema sa SPF

Završna faza dnevne nege je nanošenje kreme prema tipu kože sa SPF-om. Nije uvek neophodno istovremeno koristiti serum i kremu, ali ako serum ima tečnu bazu, može proizvesti osećaj zatezanja na koži, a onda će nanošenje kreme pomoći da se ovaj osećaj neutrališe.

Ruž za usne ili balzam za usne

Ne zaboravite na tako osetljivo područje kao što je crvena ivica usana. Svakodnevno nanosite ruž ili balzam sa nežnim sastojcima – poput panteona, bepantena, vitamina A. U sunčanom periodu naoružajte se balzamom u stiku.

deniskomarov/iStock/GettyImagesPlus