Mastelli polinukleotidi: Omogućite koži lica da se sama regeneriše i zablista

by | 27 novembra, 2023
Polinukleotidi: Omogućite koži lica da se sama regeneriše i zablista

Polinukleotidi prirodnog porekla su novi antiage trend koji se pokazao kao izuzetno efikasan u regeneraciji kože.

Sve što vas zanima o polinukleotidima i o regeneraciji i podmlađivanju kože otkriva dr Marijana Tubić.

Šta sve mogu polinukleotidi

Šta se podrazumeva pod bioregerneracijom kože? Kako polinukleotidi u tome pomažu?

Za razliku od same hidratacije, bioregeneracija u pravom smislu te reči obnavlja ćeliju, popravlja greške u DNK i RNK. Nakon takvog tretmana imamo zdravu ćeliju, kao osnovu građe kože. Ovde mislim na sve elemente kože, kolagen, fibroblaste. Unazad 7o godina polinukleotidi su našli primenu u medicini. Naglasila bih to da su prvo korišćeni za zarastanje rana, zaustavljanje zpaljenja u tkivu. Vođeni ovim saznanjima prave se novi oblici polinukleotida koji se koriste napokon i u antiage medicini. A svi koji me poznaju znaju da je moja osnovna misija u estetici da koža bude zdrava, negovana.

Poznato je da se količina kolagena godinama smanjuje, može li se na to uticati ovim tretmanom?

Nažalost, godine nas troše pa nam odlazi i kolagen, ali na svu sreću on je protein koji može da se regeneriše i da se proizvede novi. Kao što smo rekli, polinukleotidi deluju na sve ćelije, tako i na fibroblaste, povećava im se broj, samim tim i količina i kvalitet kolagena.

Šta se događa sa ožiljcima od akni, borama i tenom nakon nekoliko tretmana?

Ožiljci od akni – molim vas nemojte mi tražiti tretman koji će da ih reši iz jednog puta. Ko ga nađe, treba da dobije Nobelovu nagradu, ali polinukleotidi u kombinaciji s laserima, prave magiju. Ali kad je reč o tenu – rezultati su fascinantni. Jedna moja pacijentkinja kaže „posle tretmana polinuklotidima biću tvoj pacijent do 93 godine, i hoću da mi koža bude baš ovakva“.

Kako odabrati pravi proizvod u skladu s godinama?

Pravi proizvod ne biramo u skladu s godinama – biramo ga u odnosu na stanje kože. Nisu nam godine uvek merilo. Često koža nekog ko ima 50 godina može izgledati bolje od kože nekog ko ima 40. Često devojke i sa 27 imaju kožu koja je drastično oštećena. Tretman birajte sa svojim lekarom, spram stanja kože a ne spram vaših želja. Ja sam neko koga bije loš glas „da ne ispunjavam želje“.

Kada je najbolje krenuti sa tretmanom polinukleotidima i koliko često ih obnavljati?

Kao što sam rekla, ne postoji univerzalno vreme i broj tretmana. Ali mogu biti i tretman sa kojim možete započeti vašu antiage negu.

Mogu li polinukleotidi pomoći kod estetskih procedura i drugih tretmana lica?

Baš zbog toga su Mastelli polinukleotidi i posebni, mogu da se kombinuju. Posle lasera su savršeni, za dodatnu regeneraciju, za pojačavanje rezultata. Čak se preporučuju i posle face liftinga. Ono što pričam godinama, već sam i matora, prva i osnovna stvar je koža koja odaje zdravlje (kada smo bolesni, kada nas nešto muči prvo se vidi na koži, pored očiju i ona je ogledalo duse) jedrinu, svežinu, potom sve ostalo.

Verujte staviti filer na kožu koja nije negovana je kao da ste se našminkali a niste se umili. I birajte uvek tretmane koji će vam omogućiti da LIČITE NA SEBE.