Šta je bakučiol i koje su prednosti ovog inovativnog sastojka za negu kože?

bakučiol

Bakučiol je novi igrač na kozmetičkom tereni, i to veoma uspešan, što ni ne čudi s obzirom na njegove impresivne antiejdž moći!

Retinol je dugo vodi glavnu reč u antiejdž segmentu, no sada – rame uz rame – uz njega staje bakučiol, sastojak koji se pravi od semena ili listova biljke Babchi, a koji se već vekovima u ajurvedi, kao i u tradicionalnoj kineskoj medicini, koristi kao lek. Bakučiol pokazuje neverovatne efekte kada je o nezi kože reč – podstiče proizvodnju kolagena u ćelijama, efikasno smanjuje dubinu bora, vraća koži blistavost, poboljšava njenu čvrstinu i elastičnost, ojačavajući potporna vlakna. Osim toga, ovaj prirodni sastojak za negu, na biljnoj bazi, ne isušuje i ne iritira kožu, zbog čega se na njega slobodno mogu osloniti i osobe sa osetljivom kožom.

BAKUČIOL: ANTIEJDŽ SUPERZVEZDA

Da li je bakučiol bolja opcija od retinola?

Članak se nastavlja posle reklama

• Naučne studije pokazale su da je bakučiol po svojoj funkciji sličan retinolu, kao i da ga koža bolje podnosi.
• Ovaj moćni, aktivni sastojak pospešuje ćelijsku aktivnost i štiti ćelije od slobodnih radikala bolje od retinola.
• Za razliku od retinola, može da se koristi svakodnevno – i ujutru i uveče.
• Zbog svega navedenog, bakučiol je zapravo odlična alternativa retinolu.

PROČITAJTE I…Tajna mladolike kože: Ovo je ključni antiejdžing sastojak koji obavezno treba da uvrstite u rutinu nege

Kako da ga uvrstite u svoju beauty rutinu?

Članak se nastavlja posle reklama

Bakučiol se može koristiti samostalno, kao i uparen sa drugim antiejdž sastojcima. On može doprineti stabilizaciji retinola, koji može biti veoma nestabilan i teško ga je formulisati. Upotreba bakučiola i retinola u isto vreme osiguraće vam zdraviji i svežiji ten, doprineti prevenciji bora i stimulaciji proizvodnje kolagena. Kao i retinol, bakučiol ćete pronaći u širokom spektru proizvoda za negu kože – od hidratantnih krema do onih za negu okoloočne regije, maski za lice…

Članak se nastavlja posle reklama

Isprobajte: NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT liniju protiv starenja s čistim bakučiolom i dve vrste hijaluronske kiseline, koja sadrži dnevnu i noćnu kremu i masku za lice.

lepotaizdravlje.rsPavel Danilyuk via Pexels, PR