Nahranite kožu grožđem i kokosom

by | april 24, 2017

Uvođenje voća i povrća u svakodnevnu beauty rutinu svakako nije novina. Ukoliko do sada niste, onda u nju neizostavno morate uvesti i kokos i grožđe, jer su superhrana za vaše lice. Donosimo vam dva potpuno prirodna recepta koji će vašu kožu učiniti blistavom.

Foto: Pixabay

Kad ga jednom probate, sigurni smo da će vam kokosovo ulje odmah postati najdragoceniji saveznik za lepotu. Kokosovo ulje odlično je za skidanje šminke, deluje antibakterijski, i čisti kožu ukoliko je problematična. Odličan je hidratant. Evo i kako da ga koristite: Odvojite nekoliko količina veličine novčića i trljajte po licu 30 sekundi. Nakon toga na lice stavite topli peškirić kako biste otvorili pore i ostavite ga da stoji takođe 30 sekundi. Posle toga nežno odstranite višak ulja.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Pixabay

A evo i recepta koji će vam pomoći da grožđe iskoristite u svrhu svoje lepote. Treba vam 10 bobica grožđa, 2 kašičice čaja od kamilice i 2 kašičice kukuruznog brašna. Pomešajte čaj od kamilice i kukuruzno brašno kako biste dobili pastu i zdrobite grožđe unutra. Nanesite masku na lice i ostavite je da stoji 15 minuta. Nakon toga očistite lice i nanesite neki proizvod za hidrataciju. Grožđe je prepuno antioksidansa, pa deluje kao prevencija protiv starenja. Koštice grožđa sadrže vitamin E, koji se aktivno bori protiv slobodnih radikala.

Pročitajte i … Kako da pravilno pripremite lice za jutarnju šminku

Članak se nastavlja posle reklama