Najlakša anti age rutina nege kože: Do zdrave i blistave kože u samo 3 koraka

by | decembar 4, 2022
Najlakša anti age rutina nege kože

Ovo je najlakša anti age rutina nege kože koju svako od nas može da priušti i isprati, svakodnevno!

Osećate se preplavljenim koliko je svet nege kože postao veliki? Ne krivimo vas, napolju je zaista užurbano. Sa policama do vrha ispunjenim proizvodima, teško je znati odakle početi, a kamoli gde treba završiti.

Mi smo odlučili da uradimo ovaj težak posao za vas. Na kraju krajeva, noćna rutina nege kože treba da deluje kao lak i opuštajući završetak dana, a ne kao zbunjujuća zbrka.

Članak se nastavlja posle reklama

I dok se neki koraci mogu razlikovati u skladu sa specifičnim potrebama kože, zadržali smo ključne momente koji su usmereni na dva zajednička cilja kojima mnogi od nas teže dok starimo: smanjenje bora i svetlija koža.

Zvuči baš kao ono što vašoj koži treba? Imamo brze i jednostavne korake da vas odvedemo tamo…

Najlakša anti age rutina nege kože korak po korak

Uklonite dan sa lica

Sve dobre noćne rutine počinju uklanjanjem onoga što je ostalo na koži na kraju dana. Čak i ako ne nosite šminku, važno je da uklonite druge stvari kao što su SPF, prljavština i nečistoće da biste stvorili jasan i čist put za sredstvo za čišćenje i sledeće korake. Izvući ćete mnogo više od svojih proizvoda za negu kože tako što ćete početi sa čistom kožom.

Članak se nastavlja posle reklama

Najlakša anti age rutina nege kože i čišćenje lica

Sada je vreme da vaša koža dobije odgovarajuće čišćenje kako biste je pripremili za moćne proizvode koji će uslediti (više o tome kasnije). Međutim, nemojte samo staviti i isprati preparat. Ovaj korak će biti mnogo korisniji ako odvojite minut da zaista umasirate sredstvo za čišćenje i date njegovim sastojcima vremena da počnu da rade.

Tretirajte kožu aktivnom noćnom kremom

Posle čišćenja obično počinje zabuna. Ali umesto da pokušavate da dešifrujete redosled različitih sastojaka, seruma i hidratantnih krema, toplo preporučujemo da posegnete za noćnom kremom koja jednostavno radi sve. Birajte kreme koje sadrže i retinol i niacinamid.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinaciju ove dve aktivne supstance protiv starenja preporučuju dermatolozi. Nema potrebe za odvojenim formulama ili nanošenjem slojeva, samo jedan proizvod sa mogućnošću da vidno smanji bore i posvetli kožu .

Opcioni korak: Pozabavite se tim dodatnim poslasticama

Članak se nastavlja posle reklama

Tri koraka — to je to?! Znamo da je teško poverovati, ali naš cilj je bio da obezbedimo rutinu nege kože koja je istovremeno efikasna i laka. Dodatni koraci u potpunosti zavise od vas i vaših specifičnih potreba. Želite kremu za oči koja će poslužiti uz vašu aktivnu noćnu kremu? Ili tonik za balansiranje pre tretmana? Ubacite ih u sredstvo za čišćenje. Sada kada imate osnove kojima se uvek vraćate, vaš put do lepe kože će uvek biti pojednostavljen.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Starenje kože lica: Vrste starenja i kako ih usporiti!

lepotaizdravlje.rsJun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images