Beauty trikovi koji vam pomažu da zategnete kožu

by | 7 februara, 2024
beauty trikovi koji će pomoći da zategnete kožu

Zadržati mladolikost postaje sve teže kako godine uzimaju danak. Ovi jednostavni beauyti trikovi pomažu da zategnete kožu

Nega kože je važna u svakom godišnjem dobu, ali po posbeno vrućem ili izrazito hladnom vremenu, zahteva dodatnu pažnju. Srećom, postoji lajf hak koji će vam pomoći da promenite stanje kože tako da izgledate mlađe za samo nedelju dana. A vaša dnevna krema i jednostavne manipulacije će pomoći da se postigne ovaj efekat, koji će trajati samo nekoliko minuta.

Dermatolozi tvrde da postoje načini da svako, bez obzira na to koji tip kože imaju, masnu ili suvu, kao staklo ili problematičnu – mogu da izgledaju bitno mlađe već kroz nedelju dana. Evo šta treba da počnete da radite još večeras:

Beauty trikovi koji pomažu da zategnete kožu:

Masiranje vrata

Vlaženje i masiranje vrata mogu učiniti čuda, posebno pre i posle spavanja. Hidrirajte vrat i dekolte bogatijom kremom koja učvršćuje i podiže kožu. Koristite čvrste i snažne pokrete, od dna vrata naviše ka liniji vilice. I pokušajte da ne spavate na boku, jer to pomaže stvaranje bora na vratu.

Kada koristite hidratantnu kremu, važno je da propratite taj proces masažom. Ukoliko budete masirali vrat svaki put kada nanosite kremu ili čistite lice i vrat, poboljšaćete limfnu drenažu. To će osigurati dobar protok krvi u koži, povećati snabdevanje hranljivim materijama i dati koži mladalački sjaj.

Koristite retinol

Korišćenje 1% retinola dva do tri puta nedeljno na vratu i dekolteu, kao i na licu, takođe može pomoći da izgledate mlađe. Klinički je dokazano da retinol stimuliše proizvodnju kolagena i samim tim smanjuje sve vidljive znake starenja.

Neophodno je koristiti i SPF, koji žene sa ovih prostora stalno zanemaruju. Krema sa zaštitnim faktorom mora da se koristi i na vratu i dekolteu, ne samo da bi se izbeglo starenje, već neujednačen ton kože i pege od sunca.

Jedna od značajnih životnih navika tiče se garderobe. Nošenje šešira za sunce sa širokim obodom štiti i lice i vrat. Ukoliko birate kačkete ili šešire koji imaju uzak obod, onda budite svesni da ste samo izabrali jedan modni dodatak – zaštitna uloga je minimalizovana. Ovakvi šeširi, objašnjavaju dermatolozi, zaklanjaju samo čelo i oči. Donji deo lica, kao i ceo vrat i dekolte ostaju otvoreni i izloženi štetnim uticajima koji podstiču prevremeno starenje.

Magija vitamina C

Korišćenje čistog vitamina C u vašoj jutarnjoj rutini od proleća do jeseni pomaže proizvodnju kolagen, borbu protiv antioksidansa i slobodnih radikala. Nemojte ga primenjivati samo lokalno i dodavanje vitamina C u vašu ishranu je uvek dobra ideja.

Kada slobodni radikali počnu da se akumuliraju u koži, efekti postaju trajni, Među njima su: gubitak kolagena, prerano starenje, prekomerna proizvodnju melanina koji izaziva pege od sunca, gubitak sopstvenog mehanizma za zaštitu od raka izazvanog UV zračenjem.

Budite aktivni i ne zaboravite na hidrataciju

Povećanje unosa vode i vežbanje joge koja cilja na gornji deo tela i lice takođe će poboljšati protok krvi i limfnu drenažu i pomoći u zatezanju lica. Adekvatna hidratacija pomaže ne samo u održavanju optimalne težine, već i zaglađuje kožu.

 

PeopleImages/istock/gettyimagesplus