Kako da uklonite kesice ispod očiju: 5 najefikasnijih načina

by | maj 22, 2024
Kako da uklonite kesice ispod očiju: 5 najefikasnijih načina

Ako se ujutru budite natečenih očiju, niste jedini. Ogroman broj žena muči isti problem. Otkrivamo kako da uklonite kesice ispod očiju.

Natečene oči mogu se desiti svakome, bilo da je to zbog neprospavane noći, stresa, dijete sa visokim sadržajem soli ili jednostavno posledica starenja. Ali ne brinite – ovi jednostavni tretmani mogu vam pomoći da uklonite naduvenost, zategnete i podmladite kožu oko očiju.

Kako da uklonite kesice ispod očiju?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ioana/ makeup page🧚‍♀️ (@makingartonmyface)

Članak se nastavlja posle reklama

1. Ohladite ih hidrogel jastučićima ili hladnim kašikama

Klasičan metod za smanjenje nadutosti je trik sa hladnom kašikom. Stavite dve kašike u zamrzivač na oko 20 minuta, a zatim ih nežno pritiskajte preko očiju dok se ne zagreju. Korišćenje hladnih kašika može pomoći da se koža oko očiju zategne povećanjem cirkulacije. Ili kupite hidrogel jastučiće koje ćete stalno držati u frižideru i koristiti po potrebi.

2. Koristite okoloočnu kremu sa kofeinom ili peptidima

Kofein ima efekat zatezanja koji može smanjiti natečenost. Uzrok nadutosti je nakupljanje tečnosti koja se akumulira preko noći, a rezultat su kesice ispod očiju. Mnoge kreme za oči koje sadrže kofein dolaze sa valjkom ili metalnim aplikatorom, dodajući efekat hlađenja za dodatno uklanjanje nadimanja. Peptidi su takođe odlična opcija.

3. Pijte više vode

Jedan od najjednostavnijih načina za borbu protiv natečenih očiju je da ostanete hidrirani. Ako ste uživali u slanoj hrani, povećanje unosa vode može da izbaci toksine koji doprinose oticanju. Pokušajte da izbegavate kafu i kofein, jer oni mogu dehidrirati celo telo, pa i područje oko očiju.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Prikrijte dobrim korektorom

Dobar korektor može učiniti čuda za natečenost ispod očiju. Birajte onaj koji sadrži vitamine i antioksidanse kako biste nahranili kožu dok se kamuflira. Osim toga, bilo bi dobro da korektor sadrži i hijaluronsku kiselinu terapeptide koji će pružiti i efekat posvetljivanja i efekat punjenja. I izbegavajte korektore koji sadrže ulja kako biste izbegli iritacije očiju koje mogu izazvati stvaranje kesica.

5. Radiotalasni lifting

Radio talasna tehnologija nudi minimalno invazivnu opciju za zatezanje i podmlađivanje nežne kože ispod očiju. Ova tehnika je idealna za uklanjanje finih bora i zatezanje kože oko očiju.

Članak se nastavlja posle reklama
fizkes/gettyimages.com