Vežbe za lice + pravilna nega: Kako da izgledate mlađe sa 40?

by | mart 16, 2023
kako da izgledate mlađe sa 40

Za glatkoću, svežinu i elastičnost kože u četrdesetim, potrebno je da se malo potrudite i izaberete pravu negu. Dakle, da otkrijemo tajnu: Kako da izgledate mlađe sa 40?

Posle četrdesete metabolički procesi u telu žene počinju da usporavaju. Ćelije počinju da rade drugačije, a zalihe kolagena se smanjuju. To dovodi do pojave bora, smanjenja elastičnosti kože i opuštanja ovala lica. Međutim, postoji 5 zlatnih pravila nege koja će vam pomoći da dugo održite mladost i glatkoću kože.

Kako da izgledate mlađe sa 40?

 

Članak se nastavlja posle reklama

Hidratacija i hranjenje kože i spolja i iznutra

Sa godinama, koža postaje suva. Ćelije epidermisa više nisu u stanju da zadrže dovoljno vlage, pa mnoge žene doživljavaju ranije nepoznat osećaj zategnutosti kože. Kombinujte onaj tip nege koji će vam omogućiti da hidrirate kožu i pritom izazovete produkciju kolagena. Ukoliko to ne možete da postignete u jednom sredstvu, dodajte svom antiage serumu jednu hidratatnu kremu. Hijaluron je i dalje bez premca kada je hidratacija kože u pitanju.
Osim toga, stručnjaci preporučuju da pijete više vode (najmanje 1,5 litara dnevno) i da u svakodnevnu ishranu uključite hranu bogatu omega-3 kiselinama (masna riba, orasi, maslinovo ulje). Imaju antiinflamatorna svojstva, neguju ćelije iznutra i sprečavaju stvaranje bora i perutanje kože.

 

Kako da izgledate mlađe sa 40: važnost sna

Nedostatak sna odmah utiče na izgled. Na kraju krajeva, noću se ćelije najaktivnije obnavljaju. Nije uzalud što kozmetolozi nazivaju period između 23:00 i 02:00 „zlatnim satima“: ovo vreme je vrhunac ciklusa regeneracije naše kože. Dakle, u ime očuvanja mladosti, idite u krevet najkasnije do 23 sata i obavezno koristite proizvod koji optimizuje sintezu kolagena. U formuli noćne kreme koristite neko sredstvo za učvršćivanje kože: kolagen, retinol, niacinamid…

Članak se nastavlja posle reklama

 

Aktivirajte sintezu kolagena i elastina

Elastična koža u mladosti je poput opruge: uprkos izrazima lica koje pravite, lako se vraća u prvobitno stanje. Međutim, ovo svojstvo se gubi sa godinama. Zaista, posle 40. godine usporava se proizvodnja elastina i kolagena, od čega zavise fleksibilnost, gustina i plastičnost kože. Zbog toga je izuzetno važno da nega koju koristite bude usmerena ka sintezi kolagena, jer to je najbrži put do čvrstoće i elastičnosti kože.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kladite se na prirodne sastojke

Mnoge žene misle da posle 40 treba da posegnete za „teškom artiljerijom“ – aktivnim hemijskim sastojcima. Ali, ako je vaša koža osetljiva, bilo bi dobro da se skoncentrišete na prirodne alternative. Prirodni sastojci podjednako dobro obavljaju posao očuvanja mladosti.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kako da izgledate mlađe sa 40 uz pomoć vežbi za lice?

Fitnes za lice je trenutno neverovatno popularan. Odvojite samo 5 minuta dnevno za neke efikasne vežbe, a za 3-4 nedelje primetićete neverovatne rezultate.

Članak se nastavlja posle reklama

Vežba za trenutni efekat podizanja:

Otvorite usta i osmehnite se što je moguće šire, podižući uglove usana. Zadržite ovaj izraz lica dve sekunde. Ponovite 5-10 puta.

Vežba protiv podbradka:

Otvorite usta i maksimalnom snagom pritisnite jezik iza gornjih prednjih zuba. Ponovite 5-10 puta.

Vežba protiv nazolabijalnih bora:

Otvorite usta u obliku slova „O“ i omotajte gornju usnu iza zuba. Ponovite 5-10 puta.

Članak se nastavlja posle reklama

Preko 70 različitih vežbi se koriste kako bi se očvrsnuli  mišići lica. Ipak, 5 poza koristi se najčepće – upoznajte se sa njima.

DmitryBelayev/GettyImagesPlus