Ovo su trenutno najpopularniji tretmani za zatezanje lica bez operacije: Sve što ste želele da znate!

by | mart 13, 2024
tretmani za zatezanje lica bez operacije

Da li je zatezanje lica bez operacije uopšte moguće? Sve što ste želele da znate o najpopularnijim tretmanima današnjice

Tehnologija je odavno napravila prevrat u svetu lepote, a sve traženije su nehirurške procedure za zatezanje lica. Ono što se nekada smatralo nemogućim, danas je na dohvat ruke, a najpopularniji tretmani nude prilično impresivne rezultate. Danas su nam dostupni tretmani za zatezanje lica bez operacije koji mogu stvoriti čvršću kožu zdravijeg izgleda uz minimalnu nelagodnost i zastoje.

Sa nekoliko opcija nehirurškog zatezanja lica koje su dostupne u klinikama, tražimo od stručnjaka da zaokruže najbolje u klasi – uključujući kako rade i koje rezultate možete očekivati.

Članak se nastavlja posle reklama

Najpopularniji tretmani za zatezanje lica bez operacije

Sofwave

On je novina na beauty sceni. To je najnoviji ultrazvučni uređaj koji obećava zatezanje i glatku kožu. Najbolje rezultate postiže u predelu obrva, vrata i području ispod brade. Ne samo da zateže kožu, nego i ispravlja fine linije i bore.

Kako on radi? Dr Joney de Souza, estetičar, tvrdi da uređaj zagreva zagreva srednje dermalno tkivo samo na preciznoj dubini (1,5 mm)  do temperature između 60 i 70 stepeni Celzijusa kako bi stvorio kontrolisano oštećenje koje stimuliše reakciju zarastanja (nazvane neokolagenaze). Kao reakciju na ovo delovanje uređaja, naš organizam počne da stvara čarobni kolagen i elastin. Ujedno ovaj uređaj u sebi ima i mehanizam za hlađenje gornjeg sloja kože, tako da se izbegavaju sve neželjene posledice.

Šta da očekujete?

Pre tretmana se na željeno područje nanosi blaga anestetska krema. Uređaj se postavlja na lice i pomera. Tretman traje ukupno 30-45 minuta. Iako pacijenti mogu iskusiti početno crvenilo, to je brza procedura koja ne zahteva zastoje i lako se može prilagoditi užurbanom načinu života. Za najbolje rezultate preporučuju se dva tretmana, u razmaku od šest do osam nedelja.

Članak se nastavlja posle reklama

Morpheus8 za zatezanje lica bez operacije

Popularan među slavnim ličnostima (Kim Kardašijan i Eva Longorija ga obožavaju), Morpheus8 je uređaj koji objedinjuje dva najefikasnija tretmana za zatezanje kože: radiofrekvenciju (RF) i mikroiglice.  Oni rade sinergijski na podmlađivanju kože ciljajući različite slojeve kože i stimulišući prirodni odgovor tela na isceljenje.

Microneedling uključuje upotrebu sićušnih igala za stvaranje mikro povreda na površini kože, pokrećući reakciju tela na zarastanje rana – stvaranje kolagena i elastina. Radiofrekvencija, s druge strane, može prodreti dublje u dermis – dostići područja koja možda nisu dostupna iglama. Sve ovo dovodi dozatezanja lica, poboljšanja teksture i ukupnog podmlađivanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta da očekujete?

Prvo, koža se očisti pre nego što se nanese krema koja izaziva utrnulost. Najpre se radi mirkoiglama koje prodiru u kožu do željene dubine, obično u rasponu od 1,5 mm do 4 mm, u zavisnosti od ciljeva tretmana i područja koje se tretira. Ovo traje oko 20 minuta. Crvenilo traje dva do tri dana. Prvi rezultati se vide nakon osam dana, a pun rezultat nakon 2 do 4 nedelje. Preporučuju se tri do šest tretmana, u razmaku od četiri do šest nedelja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dr Joney De Souza Skin & Laser (@drjoneydesouza)

Članak se nastavlja posle reklama

Opus Plasma

Opus je frakcionisani plazma uređaj koji se fokusira na obnavljanje kože i cilja na opuštenost kože i probleme sa teksturom. Kako tačno ovaj tretman za zatezanje lica bez operacije  funkcioniše? Opus emituje radiofrekventnu energiju koja podstiče stvaranje plazme koja, opet, sa svoje strane izaziva sićušne  mikro-povrede u vašoj koži. Kao reakciju na tretman, vaša koža počne da proizvodi kolagen, što znači da ćete videti manje opuštenosti, povećanu glatkoću i čistu kožu zdravijeg izgleda. Osim što učvršćuje i zaglađuje kožu, Opus se može koristiti za lečenje ožiljaka od akni i strija. Takođe dobro radi na minimiziranju finih linija i površinskih bora.

Šta da očekujete?

Prvo sledi duplo čišćenje kože. Opus aparatom se zatim prelazi na ciljanom području, a osoba na kojoj se stratman izvodi oseti blagu toplinu na koži koja može da se poveća, u zavisnosti od podešavanja aparata. Koža je obično crvena bar dva do tri dana nakon tretmana. Najbolji rezultati se vide posle jednog meseca. Preporučuju se tri tretmana, u razmaku od četiri do šest nedelja.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Teresa Tarmey (@teresatarmey)

 

NeoGen Plasma

Još jedan tretman zasnovan na energiji, NeoGen Plasma deluje na sličan način kao laserski i radiofrekventni tretmani – koža je „povređena“ da bi stimulisala reakciju zarastanja, odnosno proizvodnju kolagena. Kako objašnjava dr Vicky Dondos NeoGen tehnologija pretvara gas azota u azotnu plazmu, propuštajući ga kroz radiofrekventnu energiju Azotna plazma (izvor toplotne energije) se zatim usmerava na lice preko ručnog uređaja.

Članak se nastavlja posle reklama

Za razliku od ablativnih laserskih tretmana (koji sagorevaju gornji sloj kože), NeoGen stimuliše obnavljanje ćelija bez uklanjanja spoljašnjeg sloja kože (epiderma). Zagrejani sloj epiderme se suši i deluje kao prirodna barijera za zaštitu tretiranog područja od infekcije. NeoGen se može koristiti za rešavanje čitavog niza problema sa kožom, uključujući bore, opuštenu kožu, pore, oštećenja od sunca, strije, ožiljke od akni i tamne krugove.

Šta da očekujete?

Prvo, nanosi se jaka krema za utrnuće. Zatim se uređaj pomera preko područja koje se tretira kako bi se energija usmerila u kožu. Nelagodnost i vreme zastoja će varirati u zavisnosti od intenziteta tretmana. Za tretmane visoke energije, klijenti mogu očekivati malo više nelagodnosti, a trebaće im i više dana oporavka – bar 5. Što se tiče rezultata, primetićete razliku u pogledu teksture i pigmentacije za  nekoliko nedelja, ali zatezanje kože će postati vidljivo tek za tri meseca.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NeoGen Plasma (@neogenplasmauk)

Članak se nastavlja posle reklama

 

Fotona 4D za zatezanje lica bez operacije

Nazvan „nehirurški lifting lica“, Fotona 4D je neinvazivni laserski tretman koji kombinuje dve talasne dužine svetlosti (Nd:IAG i Er:IAG, da budemo precizni) koje se primenjuju u četiri faze. Prvi korak je „SmoothLiftin“ laser koji zagreva dublje slojeve kože kako bi stimulisao proizvodnju kolagena, suzbijajući fine linije i bore.

Drugi korak je „FRAC3“ laser, koji cilja na staračke pege i pege od sunca, kao i na crvenilo kako bi poboljšao ukupni ton kože. Zatim, „PIANO” laser se koristi za ciljanje dubljih slojeva kože kako bi pomogao da se podigne, učvrsti i zategne. Poslednji laser koji se koristi je „SupErficial“, nežni laser koji deluje na površini kože kako bi uklonio mrtve ćelije kože i glatku neujednačenu teksturu za glatku kožu i zdrav sjaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Odličan svestrani tretman, Fotona 4D tretman je sjajan izbor za svakoga ko želi da poboljša teksturu, poveća elastičnost i reši opuštenost kože.

Šta da očekujete?

Kako objašnjava dr Debbie Thomas Osećaj koji imate dok na vama rade Fotonom 4D jeste kao da vam neka traka treperi po koži. Praćeno je blagim crvenilom i peckanjem kao naknadnim efektom. Pacijenti mogu osetiti blago crvenilo, otok ili osetljivost – ali ovi neželjeni efekti su često kratkotrajni. Najčešće će vam trebati tri do šest tretmana da biste videli potpune rezultate. Svi efekti traju najmanje 12 do 18 meseci.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели D.Thomas Clinic (@dthomasclinic)

gorodemkof/istock/gettyimagesplus