Kako da prikrijete strije na plaži?

by | 10 jula, 2023
kako sakriti strije na plaži

Strije su apsolutno normalne i većina nas ih ima. Ali, isto tako, većina nas se trudi da ih prikrije. To nije teško tokom hladne sezone, ali – kako sakriti strije na plaži?

Iako su strije sasvim normalne, većinu žena one čine samosvesnim, pa se trude da ih prikriju. Za razliku od smanjivanja i uklanjanja strija, njihovo prikrivanje nije tako teško. Sve što vam treba jesu šminka ili sredstvo za samopotamnjivanje.

Mogu li se strije ublažiti?

Prema jednom istraživanju, strije su češće kod žena nego kod muškaraca, a uočljivije su kod ljudi sa tamnijom kožom. U pubertetu, prevalencija strija (strija) se kreće od 6% do 86%, u trudnoći 43% do 88%, a u slučaju gojaznosti 43%.

Rani tretman može pomoći u smanjenju intenziteta strija. Tokom ranih faza, strije izgledaju crvenkasto, ljubičasto ili ružičasto. Ovo je vreme kada treba da počnete sa lečenjem. Sveže strije dobro reaguju na tretman tretinoinom. Stoga, konsultujte dermatologa za opcije lečenja kada su strije sveže.

Zašto su leti strije izraženije?

Imajte na umu da izlaganje suncu može izazvati hiperpigmentaciju, pojačavajući vaše strije. Da biste to izbegli, uvek nanosite kremu za sunčanje sa minimalnim SPF-om od 30.

Ako želite da sakrijete svoje strije, zakamuflirate nesavršenosti kože, fleke, ožiljke ili druge probleme sa kožom, postoji nekoliko tehnika za koje možete isprobati, a mi vam otkrivamo dve najjednostavnije.

Kako sakriti strije šminkom?

Ova metoda je privremena i pogodna je samo za sunčanje, ne i ako želite da neometano uživate u kupanju. Za žene koje vole sportove i uživanje u vodi a žele da sakriju strije savršena je metoda br. 2. Sakrivanje strija šminkom je rezevrisano za žene koje su na plaži u potrazi za tenom.

Korak 1: Piling kože

Vaša koža mora biti glatka pre nego što počnete da prikrivate strije šminkom. Piling pomaže da se oslobodite mrtvih ćelija kože i čini kožu glatkijom i mekšom.

Korak 2: Nanesite kremu za sunčanje

Zaštita od sunca je važna kad god idete. Izlaganje UV zračenju može oštetiti vašu kožu. Izlaganje strija UV zracima može ih dodatno pogoršati i izazvati hiperpigmentaciju.

Korak 3: Nanesite korektor

Kada se krema za sunčanje upije, premažite je korektorom. Koristite ravnu četku za podlogu. Obavezno nanesite tanak sloj i proverite pokrivenost. Ako niste zadovoljni, nanesite još jedan sloj korektora. Kada nanosite korektor koristite kratke i oštre poteze i na kraju utapkajte kozmetičkim blenderom za besprekoran završetak.

Korak 4: Nanesite prašak za setovanje

Nakon nanošenja korektora, potrebno ga je fiksirati  puderom za setovanje. U tu svrhu koristite četku za puder. Sačekajte najmanje dva minuta pre nego što pređete na sledeći korak.

Metod 2: Kako sakriti strije kremom za samopotamnjivanje?

Ako ipak više volite vodene aktivnosti, na prikrivanje strija jednostavno morate uložiti malo više vremena i truda.

Korak 1: Piling kože

Prvi korak je, ponovo, priprema kože pilingom. Očistite kožu tako da proizvod dobije glatkiju površinu za besprekoran završetak. Uradite piling dok se tuširate i to dan pre nego što ćete prekrivati strije sredstvom za samopotamnjivanje.

Korak 2: Nanesite kremu za samopotamnjivanje

Iscedite losion za samotamnjenje u tanjir. Odredite količinu prema površini koju treba da pokrijete. Utapkajte kozmetički blender u losion za sunčanje i nanesite ga duž linija strija. Zatim nanesite ovaj losion na sve vidljive delove tela, kako biste ujednačili boju kože.

Korak 3: Pustite da se osuši

Ostavite da se vaša koža osuši nakon nanošenja sredstva za samopotamnjivanje. Proverite da li je aplikacija ujednačena. Ispravite sve pruge ili tamne mrlje. Ako niste zadovoljni rezultatima, možete ukloniti lažni ten ili ga ponovo naneti.

 

Pablo Vivaracho Hernanderz/iStock/GettyImagesPlus