Postanite i ostanite najbolja verzija sebe!

Stres, umor, briga, nezadovoljstvo… Sve se to reflektuje na koži koja otkriva našu pravu prirodu i sve ono što se dešava u nama, možda i više nego što smo toga svesni. Poslednjih desetak godina, tačnije od 2005. godine, profesor Christopher Wild predstavio je novi koncept u kom se naglašava obostrani uticaj unutrašnjih i spoljašnjih činilaca u procesu starenja kože, a jednim imenom nazvan je ekspozom.

Foto: PR

On predstavlja kumulativnu meru uticaja spoljašnjih činilaca i posledičnih bioloških odgovora i podrazumeva ukupni uticaj: okoline (UV radijacija, zagađenje, vlaga), načina života (umor, stres), dijete, ostalih formi navika (pušenje), kao i endogenih procesa koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posledice njihovog delovanja na kožu. Poslednjih godina sve češće se govori o značaju probiotika i antioksidanasa, ne samo za kompletan organizam, već i za kožu, sa koje se mnogo toga „čita“.

I ukoliko nismo najzadovoljniji njenim stanjem i izgledom, velika je verovatnoća da je potrebno da zavirimo dublje ispod površine – da bismo otkrili uzroke, ali i da unesemo male promene u svoju beauty rutinu. Da, to može da bude prilično složeno, ali to je jedini i pravi način da postanemo i ostanemo najbolja verzija sebe. Često čak i minimalna promena rezultira velikim boljitkom.

Usmerite misli na pozitivne stvari
Oslobodite se svih negativnih osećanja koja stvaraju toksine, utiču na vaš mozak i talože se u telu, a zatim se odražavaju i na vašu koži, u vidu znakova prevremenog starenja, ožiljaka od akni, suve, beživotne kože… U tome vam može pomoći tehnika mindfulness, koja podrazmeva usređivanje pažnje na ono što vam se trenutno dešava, na život u sadašnjem trenutku. Meditacija može biti dobar recept za oslobađanje od toksičnih emocija i njihovu zamenu moćnim, isceljujućim mislima koje su povezane sa vašim strastima, svrhom, životnim vrednostima.

Volite sebe i druge
Samopoštovanje, samopouzdanje i vrednovanje života odjekuju našim umom, telom i duhom i odražavaju se na koži. Sve počinje od naše veze sa samim sobom. Kada ste zadovoljni i ponosni na ono što jeste, to isijava iz svake pore. Ljudi oko vas to jasno mogu da osete. To je ono što se naziva prirodnom harizmom i predstavlja osnovu koja navodi druge da za vas okarakterišu kao šarmantnu, privlačnu, divnu ličnost. To je, takođe, i početna tačka za vaše odnose s drugima. Razvijajte osobine koje će vam omogućiti da saslušate, smirite i urazumite sebe i druge, te da transformišete teške dijaloge i date im konstruktivan smer.

Brinite o svojoj koži – na vreme!
Počnite odmah, bez izgovora, jer ona je vaš „ambasador“. Posvetite joj se, a ona će vam sasvim sigurno uzvratiti zdravim i blistavim izgledom. Slobodno se zadržite ispred ogledala, isključite se, povežite se sa sobom i svojom kožom. Razmazite je. Osluškujte njene potrebe. Pružite joj sve ono što joj je neophodno kako bi dugo blistala mladalačkim sjajem. Osnažite njenu barijernu funkciju i ograničite oksidativna oštećenja prouzrokovana UV radijacijom (zagađenjem). Kako? Vrlo jednostavno, pomoću nege sa probioticima i antioksidantima, moćnim čuvarima njenog „kapitala“. Dodajte na svoju listu obaveznih kozmetičkih sastojaka i SPF faktor koji će je zaštititi od štetnih efekata sunca i birajte proizvode koji predstavljaju kompilaciju ovih dragocenih sastojaka. Naš predlog je Vichy SLOW ÂGE linija nege.

Kliknite na sledeću stranicu…

U čemu je njena tajna?
Vichy SLOW ÂGE linija se zasniva na tri aktivna sastojka koji garantuju tri dejstva usmerena ka usporavanju starenja kože kao osnovnom cilju. Reč je o ekstraktu korena bajkalske kapice, jednoj od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine i moćnom antioksidansu koji efikasno ograničava oksidativna oštećenja prouzrokovana UV radijacijom, odnosno zagađenjem. Sledeći je probiotski derivat Bifidus dobijen fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum koji osnažava barijeru kože. Treća, ali nikako najmanje važna, je Vichy termalna voda koja sa svojih 15 minerala pomaže kod obnove kože i uravnotežava je i mineralizuje, štiteći je tako od štetnih spoljašnjih uticaja.

Inovacije

Prošle godine predstavljen je Vichy SLOW ÂGE dnevni fluid. Prva Vichy dnevna nega koja deluje na znakove starenja kože razvijena je na temelju naučnih spoznaja na području ekspozoma (exposome) i filozofije sporog načina života. Danas su istoimenoj liniji pridružene dve dopune koje deluju na znakove starenja u nastajanju – Vichy SLOW ÂGE dnevna krema SPF 30 i Vichy SLOW ÂGE ciljana dnevna nega za područje oko očiju koja deluje na znakove starenja u nastajanju.

Najvažnije je da se dobro osećate u svojoj koži. Pravilna nega i odabir najboljih sastojaka za vašu kožu pomoći će vam da se osećate svežije, budete puni energije i ostanete najbolja verzija sebe!

Foto: PR

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.