Smanjenje celulita: 8 strategija u borbi sa narandžinom korom!

by | 22 jula, 2022
Smanjenje celulita

Smanjenje celulita cilj je svake dame, naročito kada nam stigne leto. Ali nažalost ne postoji magična pilula protiv ovog problema. 

Stručnjaci tvrde da čak 90 odsto žena ima celulit, u blažem ili težem obliku. Ovaj tipičan ženski problem je trn u oku devojkama i ženama širom sveta, a dokazano je da se najviše „skuplja tokom zime“. Donosimo vam savete koji vam mogu pomoći da smanjite celulit i masne naslage na zadnjici i butinama.

Smanjenje celulita

Bez drame

Mnoge žene paniče zbog celulita i žele po svaku cenu da ga se oslobode. Važno je da celulit prihvatite kao sastavni deo života i da smanjite na zdrav način. Celulit imaju i tinejdžerke, i vegetarijanke, i sportistkinje tako da nema mesta mržnji, jer ona sprečava napredovanje ka cilju.

Promenite ishranu

Ako želite da smanjite celulit svedite na minimum unos gaziranih pića, slatkiša i brze hrane, a pojačajte ishranu „anticelulit namirnicama“ – ananasom, jajima (kuvanim, ne prženim), bananama, semenkama suncokreta, brazilskim orasima, ruzmarinom, đumbirom, kruškama, avokadom, zobenom kašom, papajom,brokolijem, prokeljom, ribom, belim lukom i jabukovim sirćetom.

Voda, voda, voda

Unos tečnosti je najvažniji korak u borbi protiv celulita. U organizam dnevno treba uneti bar dva litra tečnosti, a možete da birate da li će to biti obična voda, voda sa svežim limunom, nezaslađeni zeleni čaj ili žuti čaj. Sokove, kafe i supe iz kesice se ne broje.

Smanjenje celulita- Redukujte unos soli

Već je poznato da so zadržava tečnosti u organizmu i stvara celulit. Smanjite unos soli na minimum i počnite da konzumirate hranu obogaćujete biberom, mlevenom papričicom, cimetom i sličnim začinima.

Vežbanje, vežbanje, vežbanje

Za smanjenje celulita veoma su važne kardio vežbe koje će vam pomoći da se oznojite i sagorite masne naslage, ali i ciljane vežbe koje deluju na područja zahvaćena celulitom.

Smanjenje celulita masažama

Masaže su odličan način za razbijanje celulita, ali nisu za svakoga. Ako imate problema sa kapilarama (pitajte majku, nasledno je), nemojte da idete na ove masaže. Ispucale kapilare je teže i bolnije ukloniti nego celulit.

Razni anticelulit tretmani

Tretmani u kozmetičkim salonima pokazuju dobre rezultate, ali ni oni nisu za svakog. Pre uplate tretmana, raspitajte se o posledicama. Isto tako, ako nameravate da se nezdravo hranite i preskačete vežbanje u nadi da će sve vaše muke rešiti aparat u kozmetičkom salonu, nemojte uzalud da bacate novac.

Anticelulit serumi i kreme

Na proizvode koji obećavaju da će smanjiti celulit često se gleda sa nevericom, ali oni zaista deluju. Važno je samo da shvatite da neće u potpunosti smanjiti sav celulit. Neće uraditi posao ni ako ga nepravilno nanosite i vodite nezdrav način života. Kofein, ženšen i cimet dokazano pomažu u borbi protiv celulita, a dobre kreme mogu da se kupe za 500 ili 600 dinara.

Smanjenje celulita- kombinacija strategija

Ako želite da smanjite ili u potpunosti uklonite celulit, kombinujte sve gore navedeno. Najvažniji koraci su vežbanje, tečnost i ishrana, a kreme, masaže i tretmani ubrzaće taj proces.

Lepota i zdravljeSolovyova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: