Suvi piling lica je najbolji tretman koji možete priuštiti svojoj koži (i besplatan je)!

by | 11 januara, 2017

Svakog dana očešljate kosu minimun jedanput, a da li bi isto trebalo uraditi i na licu? Ne mislimo da bukvalno treba da češljate lice, već da laganim pokretima uz pomoć posebne četke prelazite preko lica i na taj način vršite piling.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Masiranje kože tela “na suvo” je već uveliko prihvaćeno – uklanjanje mrtvih ćelija, stimulisanje limfne drenaže radi smanjivanja nadutosti i celulita. Ali, šta je toliko posebno u suvom pilingu lica? Suvi piling lica ima beneficije koja klasična masaža nema. Iako obe stimulišu cirkulaciju, suvi piling uklanja mrtve ćelije kože, smanjuje nesavršenosti na njoj i otvara pore kako bi se što bolje očistile.

Ovaj način pilinga je takođe dobar kada želite da stavite neku posebnu kremu ili serum, jer će koža nakon pilinga mnogo bolje upijati ono što budete stavili preko nje. Pored toga, koža dobija prirodan sjaj, tako da vam hajlajter možda neće ni biti potreban.

Pročitajte i… Moj omiljeni trik od 2 sekunde koji udvostručuje delovanje kreme za lice

Kliknite na sledeću stranicu…

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Potrebna vam je mekana, sintetička četka koja se najbolje čisti. Možete navlažiti malo kožu ili je masirati dok je potpuno suva. Bitno je da vam lice bude čisto. Kružnim pokretima, a zatim i pokretima od sredine – ka spolja pomerajte četku, bez prevelikog pritiskanja. Nakon pilinga, nanesite na lice umirujuću kremu ili serum.

Međutim, suvi piling nije namenjen za sve. Ukoliko imate problem sa kožom, poput rozacee, koža vam se može dodatno upaliti. Zato je potrebno da pre početka tretmana porazgovarate sa vašim dermatologom.

Ako vam je koža normalna ili masna, dva puta nedeljno po 5 minuta je sasvim dovoljno da licu povratite sjaj i mekoću. Doduše, prvo bi trebalo da počnete sa po 30 sekundi masiranja, pogledati kako vam koža reaguje, a zatim postepeno povećavati dužinu trajanja pilinga.

Pročitajte i… Probala sam crnu masku za lice o kojoj svi pričaju, i imam šta da vam kažem


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: