Zablistajte bronzanim sjajem

by | 25 juna, 2009

Vizažisti smatraju da sve žene treba da koriste bronzer. Zašto? On osvežava izgled i ublažava nedostatke na licu. Izaberite bronzer u boji koja je slična onoj kada postignete prirodnu preplanulost…

Pre upotrebe bronzera, najbolje je da na lice nanesete tanak sloj translucentnog pudera u prahu. Koža neće previše upiti bronzer i moći ćete ravnomernije da ga utrljate.

 

lepota i zdravlje sve o bronzerima kako potamneti tenEfekat ravnomerne preplanulosti lica Upotrebite dve nijanse bronzera (tamniji i svetliji). Nanesite svetliju nijansu na celo lice (sve do linije rasta kose), a potom tamnijom nijansom naglasite jagodice, pregib nosa, bradu i čelo.

Za isticanje crta lica Upotrebite bronzer srednjetamne nijanse, i nanesite ga ispod jagodične kosti – da biste naglasili obraze – a onda pređite četkicom sve do linije rasta kose. Nanesite malo bronzera na čelo i ispod brade (da biste izbegli efekat “dvostruke brade”) i vrlo malo na vrat i dekolte, ako je to potrebno.

Usaglašavanje boje lica sa preplanulom kožom tela Upotrebite bronzer samo na ivicama lica – nanesite ga na rub brade, liniju rasta kose i na jagodice obraza.

 

Kakav je vaš ten?

 

TAMAN (MASLINAST)
Izaberite: Tamnije zemljane nijanse
Probajte: “Bronze Matte Sun Shine”, Dior

SREDNJETAMAN
Izaberite: Zemljane nijanse (nijanse cimeta)
Probajte: “Infinite Bronze”, Lancaster

SVETAO
Izberite: Svetlije nijanse boje kafe sa mlekom (mislite na kapućino!)
Probajte: “L’oreal True Match Super-blendable Powder”

 

5 TOP SAVETA

1. Kada birate u kojem će obliku biti vaš bronzer (prah, tečan ili u obliku krema), odlučite se za onaj koji vam je najpraktičniji za nanošenje.

2. Ukoliko se dvoumite oko izbora nijanse, svetlija je mnogo bolje rešenje od tamnije, jer ćete tako umanjiti mogućnost da pogrešite, te da vam lice izgleda prljavo, flekavo i neujednačenog tena.

3. Prilikom nanošenja bronzera, koristite što veću četku – tako ćete, u samo nekoliko poteza, brzo završiti “posao” i izbeći upadljive prelaze.

4. Imajte na umu da bronzer ističe i optički povećava, pa ga zato izbegavajte na kritičnim zonama.

5. Da biste ravnomerno potamnili lice, koristite mat tečni bronzer. Ipak, prilikom njegovog nanošenja, vodite računa o tome da pokrijete delove oko ušiju, ivice rasta kose i vilice.

lepota i zdravlje bronzeri tamniji ten


SAVET Koža vrata uvek je svetlija u odnosu na kožu lica i tela. Ako nosite punđu ili konjski rep, obavezno utrljajte malo bronzera NA ovaj deo!

 

 

Tekst: Nataša Ćovin Foto: Modna agencija „Fox”

 

Tagovi: