Znate li koje kozmetičke sastojke bore ne vole?

by | april 22, 2017

Foto: PR

Vreme neminovno ostavlja tragove na licu koje i sami primećujemo. Reč je o naučnoj stvarnosti usko povezanoj sa hronobiologijom kože. Umorna koža lica uveče znak je njenog starenja tokom dana. Vichy je klinički i objektivno izmerio starenje kože tokom dana: od jutra do večeri koža gubi sjaj, njena čvrstina se smanjuje, znakovi umora postaju vidljiviji, a bore izraženije. Danas se protiv dugoročnog starenja kože možemo boriti tokom čitavog dana. Za tu borbu neophodni su nam efikasni saveznici poput ramnoze, hijaluronske kiseline, retinola, adenozina i kofeina, koje možemo pronaći u proizvodima linije Vichy Liftactiv. A evo u čemu se krije njihova moć…

MONOSAHARID RAMNOZA
Ovo je prirodni, biljni šećer i osnovni, aktivni sastojak linije Liftactiv Supreme. U dnevnoj kremi Liftactiv Supreme nalazi se u dozi od 5%, a u Liftactiv Serumu 10 Supreme od 10%. Ramnoza ima jedinstvena antiejdž svojstva, jača strukturu kože i deluje na znakove starenja. Redovnom upotrebom koža postaje punija i čvršća, a bore se vidljivo smanjuju. Ojačana struktura kože lakše odoleva uticajima iz okoline koji uzrokuju njeno starenje. No, ne smemo zaboraviti i na područje oko očiju. Ovaj cenjeni sastojak u kombinaciji sa ceramidima nalazi se i u proizvodu Liftactiv Serum 10 za oči i trepavice i vidljivo oblikuje pogled do samog vrha trepavica. Pruža koži lifting efekat, trenutnog osvetljava i jača trepavice.

HIJALURONSKA KISELINA
Ova kiselina ima sposobnost vezivanja i zadržavanja velike količine vode, što sprečava gubitak čvrstine i elastičnosti dermisa. Međutim, tokom godina, nivo ove prirodno prisutne kiseline u koži se smanjuje. Dokazano je da starija koža u epidermisu ne sadrži hijaluronsku kiselinu. U formulaciji nege za kožu hijaluronska kiselina deluje na njenu punoću, umiruje je i vidljivo ublažava tanke linije i bore. Fragmentisana hijaluronska kiselina nalazi se u Vichy Liftactiv Serumu 10 za mladoliku kožu već posle prve kapljice.

RETINOL
Ovaj oblik vitamina A nije neophodan samo za kožu, već i za zdrave zube i kosti. Ispitivanja su pokazala da on podstiče proizvodnju polisaharida koji zadržavaju vodu u koži i povećava proizvodnju kolagena. Poznato je da retinol smanjuje pojavu tankih linija i bora, te izglađuje površinu kože i obezbeđuje nežan i hidriran izgled. Isprobajte Liftactiv Advanced Filler koncentrisanu Vichy negu sa čistim retinolom za ciljano tretiranje dubokih i vertikalnih bora.

ADENOZIN I KOFEIN
Adenozin izglađuje kožu, te tako sprečava pojavu malih bora tokom dana i deluje protiv onih izražajnih. S druge strane, kofein deluje protiv dva znaka starenja – umora i gubitka sjaja. Stimuliše i regeneriše kožu i pomaže u sprečavanju zadržavanja vode. Zajedno, ovi aktivni sastojci deluju protiv starenja kože tokom dana, u šta ćete se i uveriti ukoliko isprobate Liftactiv Supreme dnevnu kremu koja uklanja vidljive znakove starenja i trenutno pruža utisak glatke i ujednačene površine kože. Obezbeđuje svež i odmoran izgled kože sve do večeri i dugoročno deluje protiv bora i gubitka čvrstine kože.

Kliknite na sledeću stranicu…

VICHY ANTIEJDŽ POKLONI
Vichy je ovog proleća pripremio i brojna iznenađenja. Prilikom kupovine jedne antiejdž nege, odaberite idealnu kutiju sa tri poklona. U ponudi su…

Foto: PR

Neovadiol poklon-kutija za ublažene znakove menopauze na koži (3.828 din.)

Foto: PR

Slow Age poklon-kutija za mlađi izgled i snažniju kožu (3.480 din.)

Foto: PR

Idealia kutija za blistavu kožu ispunjenu energijom (3.315 din.)

Foto: PR

Liftactiv idealni paket za čvršću kožu sa manje bora (3.620 din.)

Svaka kutija sadrži i tri poklona: mineralizovanu Vichy termalnu vodu (50 ml), Pureté Thermale 3u1 za čišćenje lica (15 ml) i uzorak pudera (1 ml). Birajte!