Rich girls face: Novi beauty trend slavnih koji je stigao i kod nas!

by | 1 oktobra, 2022
Rich girls face

U poslednje vreme sve popularniji je trend rich girls face – izgled koji odaje finansijsku sigurnost i status. A kako postići ovaj izgled otkrivamo u nastavku.

Koncept „lice bogate devojke“ prvi put se pojavio 2019. Njegov autor je bio poznati plastični hirurg iz Velike Britanije – Dirk Kremer. Klijenti su se obraćali lekaru sa željom da poboljšaju svoj izgled do referentnog ideala, tako da je njihovo lice izgledalo kao da je retuširano pomoću Instagram filtera .

Ove težnje označile su pojavu novog trenda u svetu kozmetologije i plastične hirurgije. Devojke više ne pokušavaju da sakriju prisustvo svakojakih intervencija u svom izgledu, već uz pomoć idealnih proporcija lica otvoreno deklarišu svoje materijalno stanje i status. Tako se kult prirodnosti zamenjuje težnjom ka svesnom ekscesu. Kremer je čak uporedio taj fenomen sa onom torbe Louis Vuitton, koja je oduvek bila znak luksuza.

Rich girls face- kako postići ovaj izgled?

Naravno, takav efekat je teško postići isključivo svakodnevnom negom. Pored hidratantnih krema i tonika, treba koristiti i invazivne procedure lepote. Kao rezultat, klijent dobija izražajne crte lica kojima nije potrebna šminka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fan page (@loveit_edit_celebrity_)


Važno je napomenuti da je ovaj trend postao posebno popularan među mladim devojkama od 20-29 godina. Međutim, ponekad su tinejdžerke među onima koji žele da se podvrgnu kompleksu procedura. To nije iznenađujuće, jer oni žele da budu kao njihovi idoli. Među trendseterkama mogu se izdvojiti zvezde kao što su Kylie Jenner, Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Ivanka Trump i mnoge druge.

Iz imena se može pretpostaviti da je lice bogate devojke skupo, a pored toga, efekat se mora obnoviti u roku od šest do dvanaest meseci. Ako i dalje razmišljate o praćenju ovog trenda, pre svega treba da obratite pažnju na sledeće procedure.

Neophodne estetske intervencije

Injekcije punila hijaluronske kiseline

Anatomska struktura ljudskog lica sugeriše ravnija područja u jagodicama, temporalnoj zoni, bradi i uglovima usta. Međutim, ovo se može promeniti filerima hijaluronske kiseline. Oni će dati licu ujednačeniji obris i osloboditi ga sitnih bora i nabora. Pored toga, konturna plastika se često koristi kako bi se postigle pune usne karakteristične za lice bogate devojke, izoštrio ugao donje vilice i uskladio oblik nosa.

Hemijski piling i lasersko obnavljanje površine

Obe ove procedure imaju za cilj da koži daju zdrav sjaj, uklone mrtve ćelije kože i eliminišu tragove akni i staračkih pega. Izbor ove ili one procedure zavisi od karakteristika vašeg tela i ličnih preferencija. Za duboki piling, kozmetolozi koriste jaka rastvora na bazi fenola, tako da proces oporavka može biti dug (3-4 nedelje). Zauzvrat, dobićete efekat u trajanju od 2-3 godine.

Bishovo uklanjanje kvržice

U pitanju je uklanjanje masnih grudvica koje se nalaze u centralnom delu obraza . Nakon uklanjanja Bišovih kvržica, lice postaje vitko zbog naglašenog obrisa jagodičnih kostiju. Moguće je da ćete nakon prolaska kroz ovu proceduru čak i odbiti kozmetičko oblikovanje. Ali treba imati na umu da, kako biste izbegli opuštanje kože u predelu obraza i nasolabijalnim bora tokom procesa starenja, vašem licu može biti potrebna profesionalna nega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Nehirurški lifting lica

Danas lista metoda za podizanje lica uključuje mnoge nehirurške alternative. Na primer, podizanje konca. Njegova suština leži u stvaranju armaturnog okvira od specijalnih niti koje se ubrizgavaju pod kožu.

Još jedan pristup koji dobija na popularnosti je ulterapija. Princip njegovog delovanja zasniva se na koncentraciji ultrazvučne energije u dubokim slojevima kože, zbog čega se u njoj proizvodi novi kolagen i pokreće proces prirodnog obnavljanja.

Druga metoda je termolifting, koji koristi radiofrekventnu tehnologiju uz upotrebu bipolarnih mikroiglica. Ima tonik i pomaže u uklanjanju mlohavosti kože lica.

Bespotrebne estetske procedure koje su štetne, skupe i nedelotvorne!

Lepota i zdravljeAlberto E. Rodriguez / Staff via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.