Koji su parfemi u trendu ovog leta: Dominiraju uniseks parfemi

by | 2 avgusta, 2023
Koji su parfemi u trendu

Već smo ispratili sve trendove kada su u pitanju garderoba, kupaći kostimi, šminka, frizure, nokti, boje za kosu… A koji su parfemi u trendu ovog leta?

Koji su parfemi u trendu ovog leta

Kamilica, nana, ribizla…

Klasični cvetni mirisi polako izlaze iz mode. Zamenjuju ih dve suprotne grupe parfema. Prvi su naglašeno naturalistički, zeleni mirisi. Pre nekoliko godina, trend je postavila upravo apotekarska kamilica Mémoire by Gucci, sada modne kuće nude ribizlu, nanu, list smokve.  Druga grupa trendi mirisa je urbana. Pesak, beton – mirisi grada u obliku parfema ponekad ne samo iznenađuju, već šokiraju. Takvi parfemi nisu pogodni za sve, ali broj pristalica raste iz godine u godinu.

Suptilni parfemi

Aroma čistog tela, proizvodi za negu kože, implicitni, gotovo nečujni beli mošus – sve je to posebno popularno leti. Prava ljubav ne vrišti, veliki novac voli tišinu, zato volimo parfeme  koji se bukvalno spajaju s prirodnim mirisom kože. Zanimljivo je da u segmentu masovnog tržišta i dalje postoji potražnja za laganim, paperjastim mirisima. Ali u segmentu niche parfema sve je više radova u stilu „inteligentnog“, čak intimnog zvuka.

Ne beti kao svi ostali

Trend individualnosti se davno pojavio u parfimerfemskoj industriji. Brendovi nude hrabro mešanje parfema. Možete naneti različite mirise na različite delove tela ili naneti jedan miris na drugi. Jedini kriterijum za uspeh je da vam se sviđa.

Postepeno u modu ulaze autorski mirisi i privatni parfemski studiji koji nude kreiranje individualnog parfema. Formula ostaje kupcu, tako da će parfem biti zagarantovan u jednom primerku. Budžetnija opcija je kreiranje sopstvenog mirisa kao deo majstorske klase parfema.

Uniseks parfemi

Nekada, u zoru parfimerije, parfemi se nisu delili na muške i ženske. Ruža, jasmin i drugo cveće sa zadovoljstvom su nosili i muškarci i žene. Sada se parfimeri postepeno kreću ka napuštanju podele mirisa po polu. Žene rado nose mirisne note kože, duvana i vina, muškarci se postepeno navikavaju na rodno neutralan mošus sa svežim notama.

Najhrabrije dame isprobavaju cvetno-drvene ili cvetno-kožne kompozicije. Novo tumačenje gurmana može se pripisati i uniseksu. Bum iskrenog mirisa slatkiša je prošao, sada tipične gurmanske note prilično dopunjuju buket. I sve ovo podjednako zanimljivo sedi i na muškoj i na ženskoj koži.

Latte makeup je u trendu: Šminka za vrele dane

puhhha/gettyimages.co.uk