Miris ljubavi: Najromantičniji parfemi za parove

by | april 16, 2024
najromantičniji parfemi za parove

Mirisi imaju moć da nas nekome privuku, ostave snažan prvi utisak ili da nas zauvek spoje. Ovo su najromantičniji parfemi za parove na našem tržištu – evo kako mirišu

Brojne studije pokazuju da miris može uticati na sve, od osećanja do privrženosti i seksualne privlačnosti do dubljih osećanja.  Kada osećamo privlačnost prema nekome, mi tada oslobađamo hormone ljubavi (feromone) ne bismo li nekoga privukli. Važi i suprotno: ako treba da kažemo šta čini ljubav na prvi pogled, onda bi miris svakako bio jedan od glavnih činilaca.

U kakvoj su vezi parfemi i romansa?

Olfaktorni stimulansi direktno utiču na limbički sistem osobe, stvarajući osećanja, i hipokampus, formirajući sećanja. Dakle, ako vam se miris dopada, vi ćete stvoriti pozitivna osećanja i lepa sećanja na tu osobu. Upravo zbog toga miris magnolije vas podseća na baku i detinjstvo, a miris sandalovine na vašu prvu pravu odraslu ljubav.

Članak se nastavlja posle reklama

Naš jedinstveni miris povezan je sa složenom kombinacijom molekula koji se akumuliraju na našoj koži i mešaju sa sekretom naših žlezda, odnosno onim što zovemo prirodnim mirisom tela. Kada se ove komponentne sklope dobijate vaš jedinstven miris. On je unikatan koliko i vaš zubni otisak ili otisak prsta – niko ne miriše kao vi, čak ni kada nanesete omiljeni parfem. Naprotiv: parfemi se prilagođavaju našoj koži, dopunjavajući naše specifične mirise i čineći nas još privlačnijim partneru.

Koji su to najromatničniji parfemi?

Činjenica je: šta će neko od nas opisati kao lep miris zavisi od njegovih ličnih preferencija. Ipak, parfimeri itekako dobro znaju koje će note koristiti u romantičnim parfemima. Nekada, smatralo se da nema romantičnog parfema bez mirisa jasmina i vanile.

Danas, situacije se menja, pa se romantičnim smatraju i nešto teži mirisi poput sandalovine. Najuspešniji parfumeri mešaju u svoje parfeme za parove i kedrovinu, žalfiju, neroli, kokos, ananas i tonku. Posebno seksipilnom smatra se trešnja, dok je za pravu ljubav rezervisana ruža ili magnolija.

Članak se nastavlja posle reklama

Najromantičniji parfemi za parove

Evo kako mirišu najromantičniji parfemi za parove i kako da odaberete pravi za vas.

Dolce & Gabana: K&Q intense

Oni su kraljevski par: jaki, snažni i neraskidivo privlačni. Ovaj novitet tek je stigao na tržište, rekreirajući do sada voljene mirise K Intense za njega i Q Intense za nju. Ženska varijanta parfema je izrazito ženstvena i kombinuje samo tri mirisne note:  tamna trešnja, heliotrop i ćilibar. Muški parfem je, sa svoje strane, dopunjen notama šafrana i smokve, tako da odiše samopouzdanjem.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jasmin Official (@jasmin.parfimerije)

Boss The Scent Elixir for Her and Him

U muškom parfemu osete se sandalovina, lavanda i crvena papričica, dok je ženski parfem baziran na amberu, biberu i neobičnom izboru: velebilju. Ovo je strastvena i eksplozivna kombinacija za one parove koji ne robuju konvencijama i koje spaja neverovatna ljubav prema životu i avanturi.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jasmin Official (@jasmin.parfimerije)

Burberry: Goddess&Hero

Za boginje i heroje… Nešto nežnija varijanta romantičnih parfema za parove. Njen miris baziran je na lavandi, kakau i đumbiru, dok njegov nosi note toplim kedrom, biberom i smrekom. Za one parove koji se zaista oslanjaju jedno na drugo i koji cene svoj unutrašnji svet i intimu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ICI Paris XL Dronten De Reling (@iciparisxl_dronten)

Geogre Rudy/istock/gettyimagesplus