Food Talk 2013: Oliveru Mlakaru se pridružuje i Stevo Karapandža

by | maj 17, 2013

Konferencija „Food Talk 2013“ na Salašu 137 će imati istorijski događaj – prvi ponovni susret dve legende – Olivera Mlakara i Steve Karapandže koji su sedamdesetih i osamdesetih zajedno vodili „Male tajne velikih majstora kuhinje“. Oni će nastupiti u zajedničkom „Food Talk“ razgovoru na regionalnoj konferenciji o hrani koja će se održati 14. juna na Salašu 137 i za koje već vlada veliko interesovanje u celom regionu.

Karapandza

Prošle nedelje dobili smo potvrdu od vlasnika i šefova kuhinja nekoliko najboljih beogradskih restorana i hotela! To su Vladimir Melentijević, vlasnik „Zapleta“ i „Dijagonale“, Filip Ćirić, suvlasnik „Home“, Goran Kovačević, glavni kuvar hotela „Square Nine“. Staru gardu predstavljaće Rade Litričin, danas glavni kuvar u klubu „Privrednik“ a ranije perjanica Kluba književnika.

Hrvatsku će predstavljati čuveni kuvar Christian Misirača, Sloveniju Ana Roš iz „Hiše Franko“, Bosnu i Hercegovinu Amer Sinanović iz čuvenog sarajevskog restorana „Čestiri sobe gospođe Safije“ a Makedoniju – Zdravko Kostovski iz skopske „Arabeske“.

Konferencija će okupiti vodeće eksperte iz oblasti hrane i vina iz celog regiona: šefove kuhinja i vlasnike najboljih restorana u regionu; najbolje vinare u regionu; najbolje autore kulinarskih tv-emisija kao i najbolje gastro-blogere i kolumniste.

„Food talk 2013“ će se baviti i trenutno aktuelnim pitanja bezbednosti hrane, GMO hrane i drugim gorućim pitanjima iz ove oblasti.

Pored Olivera Mlakara i Steve Karapandže, dolazak na konferenciju potvrdio je i Vladimir Pištalo, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine koji će govoriti o „Gastro-geografiji“. Učesnici konferencije imaće prilike da čuju i zagrebačkog kolumnistu Renea Bakalovića, koji je vodeći regionalni ekspert iz oblasti hrane i vina.

Na kraju konferencije – Đorđe Balašević će pričati o „hrani u etici i poetici ravnice“. Na konferenciji će učestvovati i Moreno Debartoli, koji je široj javnosti poznat kao dečak Malik iz Kurturičinog filma „Otac na službenom putu“ a danas je glavni kuvar hotela „Bristol“ u Sarajevu.

Detalje i programu i učesnicima konferencije FOOD TALK možete pogledati OVDE.

Tagovi: