Sa čime je povezan manjak magnezijuma u organizmu?

by | avgust 17, 2016

Upoznajte se sa simptomima stresa sa kojima se suočava više od pola populacije u Srbiji. Nagomilani stres posledica je napornih situacija u kojima se često nalazimo, brzine kojom živimo, ali i nedostatka jednog od najvažnijih minerala u našem organizmu – magnezijuma, poznatog i kao „antristres minerala“.

Foto: Promo

Foto: Promo

Magnezijum je vrlo važan za organizam jer učestvuje u više od 300 metaboličkih procesa u telu.
Da li se često osećate nervozno i razdražljivo, umorno i iscrpljeno? Imate li grčeve i bolove u mišićima? Patite li od nesanice ili česte glavobolje? Bilo koji od ovih simptoma može da ukaže na nedostatak magnezijuma u vašem organizmu.

Hipomagnezijemija predstavlja stanje niskog nivoa magnezijuma u krvi i i povezuje se sa mnogim zdravstvenim tegobama, posebno ljudi moderne civilizacije. Stanje niskog statusa magnezijuma u organizmu može da utiče na emotivnu preosetljivost, teškoće sa koncentracijom ali se povezuje čak i sa depresijom, hipertenzijom i dijabetesom.

Fizička aktivnost, unošenje dovoljno tečnosti i kvalitetno vreme sa prijateljima dobri su saveznici u uklanjanju stresa, ali najefikasniji način svakako jeste ishrana koja sadrži dovoljno magnezijuma. Dnevna doza koju bi trebalo da unese odrasla osoba iznosi 375mg na dan, a najbolji način da tu dozu unesemo je putem vode i hrane.

Međutim, “moderna” hrana često je siromašna magnezijumom i veliki broj ljudi, zbog ubrzanog ritma života, nema u prehrani zastupljeno dovoljno namirnica bogatih magnezijumom. Upravo je zbog toga važan odabir vode koju pijemo, pošto su istraživanja pokazala da voda, u zavisnosti od sastava, može biti vrlo značajan izvor magnezijuma za čoveka. Unosom vode koja sadrži magnezijum, ovaj važan mineral primamo u njegovom prirodnom obliku, koji se može lako apsorbovati u krvotok. Da li ste znali da jedan litar Mg Mivela vode sadrži čak 343mg magnezijuma što gotovo zadovoljava dnevne potrebe za magnezijumom?

Ovaj antistres mineral pomaže svemu onome što je savremenom čoveku važno – normalnim psihološkim funkcijama, radu nervnog sistema, pravilnom radu mišića, smanjenju umora i iscrpljenosti. Zato, ne bi trebalo da imate dilemu – Mg Mivela vodu uključite, stres isključite!

MG Mivela nagradiće tri najbrže čitateljke sa po jednim paketom MG Mivela vode. Javite nam se na  [email protected], u mejlu napišite svoje podatke (ime, prezime, adresu stanovanja i broj telefona) kako bismo vam poslali nagradu.

Dobitnice MG Mivela paketa su: Marija Stojkovic, Jelena Marković i Slobodanka Filipović. Čestitamo!

Tagovi: