Sa čime je povezan manjak magnezijuma u organizmu?

by | avgust 17, 2016

Upoznajte se sa simptomima stresa sa kojima se suočava više od pola populacije u Srbiji. Nagomilani stres posledica je napornih situacija u kojima se često nalazimo, brzine kojom živimo, ali i nedostatka jednog od najvažnijih minerala u našem organizmu – magnezijuma, poznatog i kao „antristres minerala“.

Foto: Promo

Foto: Promo

Magnezijum je vrlo važan za organizam jer učestvuje u više od 300 metaboličkih procesa u telu.
Da li se često osećate nervozno i razdražljivo, umorno i iscrpljeno? Imate li grčeve i bolove u mišićima? Patite li od nesanice ili česte glavobolje? Bilo koji od ovih simptoma može da ukaže na nedostatak magnezijuma u vašem organizmu.

Članak se nastavlja posle reklama

Hipomagnezijemija predstavlja stanje niskog nivoa magnezijuma u krvi i i povezuje se sa mnogim zdravstvenim tegobama, posebno ljudi moderne civilizacije. Stanje niskog statusa magnezijuma u organizmu može da utiče na emotivnu preosetljivost, teškoće sa koncentracijom ali se povezuje čak i sa depresijom, hipertenzijom i dijabetesom.

Fizička aktivnost, unošenje dovoljno tečnosti i kvalitetno vreme sa prijateljima dobri su saveznici u uklanjanju stresa, ali najefikasniji način svakako jeste ishrana koja sadrži dovoljno magnezijuma. Dnevna doza koju bi trebalo da unese odrasla osoba iznosi 375mg na dan, a najbolji način da tu dozu unesemo je putem vode i hrane.

Međutim, “moderna” hrana često je siromašna magnezijumom i veliki broj ljudi, zbog ubrzanog ritma života, nema u prehrani zastupljeno dovoljno namirnica bogatih magnezijumom. Upravo je zbog toga važan odabir vode koju pijemo, pošto su istraživanja pokazala da voda, u zavisnosti od sastava, može biti vrlo značajan izvor magnezijuma za čoveka. Unosom vode koja sadrži magnezijum, ovaj važan mineral primamo u njegovom prirodnom obliku, koji se može lako apsorbovati u krvotok. Da li ste znali da jedan litar Mg Mivela vode sadrži čak 343mg magnezijuma što gotovo zadovoljava dnevne potrebe za magnezijumom?

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj antistres mineral pomaže svemu onome što je savremenom čoveku važno – normalnim psihološkim funkcijama, radu nervnog sistema, pravilnom radu mišića, smanjenju umora i iscrpljenosti. Zato, ne bi trebalo da imate dilemu – Mg Mivela vodu uključite, stres isključite!

MG Mivela nagradiće tri najbrže čitateljke sa po jednim paketom MG Mivela vode. Javite nam se na  [email protected], u mejlu napišite svoje podatke (ime, prezime, adresu stanovanja i broj telefona) kako bismo vam poslali nagradu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dobitnice MG Mivela paketa su: Marija Stojkovic, Jelena Marković i Slobodanka Filipović. Čestitamo!

Tagovi: