7 najboljih zamena za Birkenstock papuče koje smo našle na domaćem tržištu

by | jun 3, 2024
zamena za birkenstock papuče na domaćem tržištu

Sasvim je očigledno da će anatomske papuče biti hit leta 2024. Ovi modeli su najbolja zamena Birkenstock papuče na domaćem tržištu

Ako želite da vam bude udobno, a da izgledate svetski, onda ćete ovoga leta nositi anatomske papuče. Era Birkenstocka u koju smo uletele pre nekoliko godina, očigledno je u punoj snazi, pa ćemo i ovoga leta praviti mnoge stilske kombinacije sa anatomskim papučama. Ali, ako vam brend nije pri ruci, šta onda?
Ona skrolujete ovaj tekst do kraja i pronađete najbolje zamene za Birkenstock na domaćem tržištu!

Kako su Birkenstock papuče postale trend?

Nije tajna da su Birkenstocks nekada nosile titulu najružnijih cipela na planeti. U stvari, to je titula koju brend nosi kao znak časti, jer je njihova obuća, smatraju, više od modnog dodatka. One su nastale u pokušaju da se prednost da udobnosti nad stilom: to je obuća sa ortopedskom podlogom koja omogućava stopalima da dišu uz održavanje prirodnog položaja. I to je dobra stvar, jer ako su nas godine praćenja trendova nešto naučile to je da je jedino važnije od izgledati stilski tokom leta – izgledati sa stilom, a da vam bude udobno.
Brend datira sve do 1774. Obućar Johann Adam Birkenstock počeo je da pravi cipele sa ravnim dnom, a tokom skoro 200 godina, njegovi potomci su inovirali materijale kako bi postali fleksibilni i mekani. Ova kultna silueta koju danas poznajemo nastala je pre nekoliko decenija i relativno brzo postala sinonim za udobnost i stil. Pravi proboj usledio je devedesetih godina. A pošto je danas era velikog comebacka ove decenije, nije čudo što popularnost anatomskih papuča raste.

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolja zamena za Birkenstock papuče na domaćem tržištu:

Ako pitate Birkenstock, ovoga leta svi ćemo nositi tri boje papuča: nežno zelenu boju limete, klasičnu boju duvana i plavu. Kada su modeli u pitanju, ovaj brend se kladi na klompe i klasične papuče sa dve kopče. Ali, činjenica je da su anatomske papuče odavno prevazišle sva očekivanja kada su dizajn i boje u pitanju i da i na domaćem tržištu možete da nađete modele koji su daleko od prosečnih. Ovih 7 modela su, po našem mišljenju, savršena zamena za Birkenstock papuče – ne samo stilski, nego i kada je udobnost u pitanju.

Japanke Grubin, 4.990 dinara

 

Članak se nastavlja posle reklama

Papuče grubin, 4.190 dinara

 

Članak se nastavlja posle reklama

Klompe Grubin, 5.490

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Papuče Leon, 3.599 dinara

Članak se nastavlja posle reklama

 

Papuče Leon, 5.199 dinara

 

Članak se nastavlja posle reklama

Klompe Vesna, 1.990 dinara

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

 

 

Papuče School, 3.600 dinara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MarinaZg/istock/gettyimagesplus