L&Z shopping vodič: Najbolji kaputi u domaćoj ponudi – za svaki budžet

by | novembar 15, 2023
najbolji kaputi u domaćoj ponudi

Sezona kaputa je pred nama! Topli i trendi, pred vama su najbolji kaputi iz domaće ponude

Sigurno osećate svežinu u vazduhu? Kada počne hladni deo sezone, vreme je da bacimo oko na najznačajniji komad u našoj garderobi. Kaput! Topao i trendi, on je baza naše zimske garderobe.

Kakvi kaputi su u trendu zime 2023/2024?

Vrhunski trendovi zimskih kaputa ove godine kreću se od isprobanih tradicionalnih kamel kaputa do savremenih krojeva inspirisanih modnim pistama. Prošiveni, klasični, na vezivanje ili sa dvorednim kopčanjem – ove godine u modi su gotovo svi krojevi. Uslov je samo jedan  vaš kaput mora biti maksi!

Iako nam sa mreža najčešće stižu fotografije nude kaputa, ove zime to je daleko od jedinog trenda!  Bezvremenski, neutralni dizajn jeste dostojan mesta u bilo kojoj kapsuli, ali kada su u pitanju najnoviji modni trendovi za jesen/zimu 2023, na pistama smo viđali i statement komade, jarke boje, perje i lažno krzno. Pritom, ne  zaboravite: crni kaput je klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

Kako odabrati dobar kaput?

Kada god birate komad garderobe koji definitivno košta i koji bi trebalo da potraje duže od jedne sezone, važno je da kupovinu dobro promislite. U slučaju kaputa, evo 4 ključne tačke na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine:

Veličina: Kada birate kaput, uverite se da je udoban i da vam dobro stoji. Kao opšte pravilo, trebalo bi da kupite jednu veličinu veći kaput nego što nosite majice.

Materijali: Potražite kapute napravljene od visokokvalitetnih vunenih tkanina, kao što su merino vuna ili kašmir, koji će vašoj odeći dati luksuzan osećaj. Ukoliko su oni van vaše kupovne moći, gledajte da izaberete vunene kapute ili one od drugih prirodnih materijala. Najjeftinija, ali i najmanje dugotrajna opcija je poliester.

Toplina: Obavezno izaberite kaput koji će vas zagrejati u zimskim danima. Kaputi napravljeni od teških materijala, kao što je vuna, biće efikasniji u održavanju topline od lakših kaputa napravljenih od sintetičkih materijala.

Stil: Važno je da vam se kaput dopada i da prati vaš lični stil, inače ćete brzo shvatiti da je ste promašili investiciju.

Cena: Naravno, cena je jedan od najvažnijih faktora pri izboru zimskog kaputa.Zato smo za vas izabrali i skuplje i pristupačnije opcije.

Najbolji kaputi iz domaće ponude, a za svačiji budžet

 

Najbolji kaputi iz domaće ponude do 20.000 dinara

Ko kaže da stil mora da košta? Klasični, oversize, na vezivanje ili kopčanje u bojama koje su hit sezone, vi vaš idealan kaput  možete naći za manje od 20.000 dinara. A crni petak još nije ni stigao. 

Najbolji kaputi iz domaće ponude do 50.000 dinara

Naravno, kako raste budžet tako raste i ponuda ili bar kvalitet. Znamo svi da ne mora da bude tako, ali kaputi koje smo izabrale za vas pravljeni su od zaista kvalitetnih materijala i možete računati na to da će trajati duže od sezone. 

Najbolji kaputi iz domaće ponude preko 50.000 dinara

Uvek čujete preporuku: birajte najkvalitetniju vunu. Kaputi iz ove kategorije vam garantuju baš to – najfinije materijale i krojeve. 

Annazhuk/istock/gettyimagesplus