5 najmoćnijih zimskih parfema koje možete kupiti u Srbiji

by | novembar 10, 2023
najmoćniji zimski parfemi

Zima samo što nije i vreme je da svoj lagani letnji parfem zamenite dubljim i toplijim notama. Predstavljamo vam najmoćnije zimske parfeme koje  možete naći u svom gradu

Dok prilagođavate vašu odeću hladnoj sezoni, trebalo bi da razmislite i o svom zimskom parfemu. Hladne zimske večeri zahtevaju da ih začinite dubokim, toplim i senzualnim mirisima. Uostalom, zima je sezona praznika, proslava, zabava…

Ali, nije sve ni u tome… ima nešto i u nauci.

Zašto treba da menjam parfem za zimu?

Na nižim temperaturama, miris se ne podiže  sa kože tako lako i tako dobro kao na letnjim temperaturama. Molekuli mirisa kreću mnogo sporijim tempom na hladnom vazduhu. Pored toga, naša tela se menjaju – receptori mirisa nam reaguju slabije, pore na koži se zatvaraju… Sve ovo da bismo se zaštitili od suvoh i hladnog vazduha. Sada vam je jasno zašto lagane letnje note koje obožavate u toploj sezoni, jednostavno ne ostavljaju isti utisak kada dođe tima.

Da biste i zimi mirisali dobro, jednostavno vam trebaju moćniji, takozvani zimski parfemi: oni sa jakom bazom i dugotrajniji koji će ostavljati trag za vama i u hladnim danima. Zimi bi bilo bolje da tražite bogatiji miris, a to se najlakše može odrediti po notama koje čine bazu. Donje note obično su najjače jer traju najduže. Zimi, vreme je da biramo bogate gurmanske, začinske, cvetne parfeme.

Najmoćniji zimski parfemi: Top 5

Tokom 2023. dočekale su nas neke novine u svetu parfema i one su nas na prečac osvojile. Ovo je godina u kojoj su vladali gurmanski i slatkasti mirisi, a to je savršen izbor za zimu: nešto senzualno, toplo i zadvoljivo.

Kako ne biste lutale u svom izboru zimskih parfema, L&Z je za vas napravila najuži mogući izbor – ovo su najmoćniji zimski parfemi na našem tržištu.

Chloe Lumineuse

Ovo je novitet 2023. godine. Iako je apsolutno nov na tržištu parfema, već je osvojio žene širom sveta, zato mu obavezno posvetite pažnju. U sebi sadrži note ruže, ukrštene sa belim jasminom, dok su note balzama i ambre ono što parfemu daje dubinu i apsolutnu ženstvenost. Na izgled lak, ali vrlo opojan cvetni parfem.

 

Bvlgari Omnia Crystalline

Jedan od kultnih i nama omiljenih parfema Bvlgari Omnia osvanuo je u novom pakovanju. Sva tri kristalna mirisa dobila su nove bočice, ali se u njima nalazi ista esencija. Chrystalline je na našem spisku jer predstavlja apsolutni kontrast onome što parfemska industrija pruža ove godine. On je čistoća i jednostavnost, za one žene koje vole lakše i svetlije note. Na prvi udah osetićete svežinu bergamota, citrusa, nerolija, bambusa i egzotičnog azijskog voća.

 

Burberry Goddes

Ovo je zaista kraljevski miris i ostavlja za sobom auru moći. Za žene koje imaju stav i unutrašnju snagu. Parfem inspirisan lavicama čak se i pravi na kraljevski način, zrna vanile se skupljaju ručno i suše na suncu pet do 7 nedelja. Još jedan gurmanski i slatkast parfem koji ostavlja trag i dugo traje.

 

 

DG Devotion

Apsolutna novina na tržištu, miris koji je kao stvoren za zimu. Baziran na vanili, prvo sa čime se susrećete je limun, ali su ispod njega note cveta narandže, panakote i ruma. Zaista je stvoren da prizove ono lepo zimsko vreme ispunjeno čajevima, toplim ćebadima i pogledom na sneg.

 

Givenchy L’Inderit Rouge Ultime

Dovoljno je da vidite moćnu crvenu boju nove verzije parfema i znaćete kakav miris da očekujete: bogat, zavodljiv, senzualan. U skladu je sa ovogodišnjim trendom gurmanskih parfema, baziran je na đumbiru i crvenoj narandži, dok mu srednje i bazne note drže jasmin. sandalovina, pačuli. Ovakvu strast i toplotu treba umeti nositi.

 

promo, CentrallTAlliance/istock/gettyimages