Veštačko cveće kao dekoracija: Mesta u domu gde će ovi ukrasi izgledati fenomenalno!

by | 20 aprila, 2023
Veštačko cveće kao dekoracija

Veštačko cveće kao dekoracija u domu sve je češći izbor ljudi. Razlog su niske cene, dugi vek trajanja i što nemamo obavezu da zalivamo i brinemo o ovim ukrasima.

Na sreću, danas, veštačko cveće i ne izgleda toliko veštački, pa možemo pronaći primerke koji deluju luksuzno i otmeno. Ukoliko je ovaj dekor i vaš izbor, u nastavku vam otkrivamo u kojim prostorijama u domu će veštačko cveće najbolje izgledati.

Veštačko cveće kao dekoracija

Dnevna soba

Dnevna soba je jedno od glavnih mesta u kući gde možete koristiti veštačko cveće. Mogu se postaviti na sto ili na policu i dodaće boju unutrašnjosti. Takođe pokušajte da napravite cvetni aranžman ili buket od njih.

Spavaća soba

Veštačko cveće može stvoriti romantičnu i prijatnu atmosferu u spavaćoj sobi. Pokušajte da ih koristite za ukrašavanje komode, noćnog ormarića ili za stvaranje cvetnog zida.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FLOWERCRUSH (@flowercrush_official)

Veštačko cveće kao dekoracija u kuhinji

Kuhinja je mesto gde pripremamo hranu i provodimo mnogo vremena, pa je važno da bude prijatna i lepa. Lažno cveće može postaviti raspoloženje i dodati živopisne boje kada se stavi na sto, sims ili zid.

Kupatilo

Žive biljke se možda neće ukoreniti u vlažnom i toplom okruženju, ali veštačke će pomoći u stvaranju mirne i opuštajuće atmosfere. Mogu se postaviti na policu ili na zid.

Kako da buket ruža traje duže? 8 trikova za produženu svežinu

Veštačko cveće kao dekoracija u hodniku

Provodimo malo vremena u hodniku, ali to ne znači da ga ne treba ukrašavati. Veštačka vegetacija će odmah stvoriti prijatnu atmosferu pri ulasku u dom. Stavite ih na policu ili ormarić.

Kako odabrati pravo veštačko cveće za dom

Prilikom izbora cveća obratite pažnju na materijale. Najbolji su napravljeni od kvalitetnih koji izgledaju baš kao prave. Dajte prednost mekim i glatkim teksturama: svila ili poliester.I zbegavajte biljke napravljene od plastike ili drugih čvrstih materijala, jer izgledaju neprirodno i neće izgledati dobro u domu.

Kada birate cveće, uverite se da se uklapa u šemu boja vašeg doma. Ako postoji određeni plan boja, kupite biljke koje ga dopunjuju.. Takođe, uz pomoć veštačke flore, možete dodati svetle boje ili napraviti akcenat.

Izaberite cveće koje odgovara veličini prostorije u kojoj planirate da ih postavite. Na primer, u maloj prostoriji bilo bi prikladno izgledati minijaturne biljke u saksijama ili visećim sadnicama.

Lepota i zdravljeАлексей Tрифонов/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.