Vreme je za dubinsku hidrataciju kože. Nadoknadite vlažnost i sprečite prevremenu pojavu bora!

by | 22 maja, 2017

Postoje bar dva negativna faktora koji ne zavise od vas, a koji tokom toplih dana ugrožavaju lepotu i zdravlje vaše kože oduzimajući joj preko potrebnu vodu – visoke temperature i UV zračenje! Kreme iz Eucerin® AQUAporin ACTIVE linije vaš su saveznik u borbi protiv tih “neprijatelja”, jer obezbeđuju optimalnu hidriranost i odlažu pojavu bora

Tekst: Mr Ph Tatjana Krinić, Eucerin Srbija

Bilo kom tipu da pripada vaša koža, jedna od njenih osnovnih potreba svakako je hidratacija. Na nivo ove potrebe utiču različiti unutrašnji i spoljašnji faktori, među kojima su vrućina i UV zračenje, kojima smo izloženiji tokom proleća i leta.
Nivo vlažnosti kože delimično je genetski predodređen, a u unutrašnje faktore spadaju i hormonske promene, kao i način ishrane. Verovatno nije potrebno ni napominjati da optimalna hidratacija kože zavisi i od ravnoteže vode u telu. Zato je unos najmanje 1,5 litra tečnosti dnevno veoma važan za održavanje zdravog stanja kože. Isto važi i za uzdržavanje od pušenja i boravka u zadimljenim prostorijama, jer nikotin i toksini iz cigareta mogu znatno oslabiti cirkulaciju u celom telu, pa i koži, te ona lakše gubi vlažnost i sklona je prevremenom pojavljivanju prvih simtoma starenja, kao što su bore.


Na nedovoljnu hidriranost kože utiče i neadekvatna nega. Zbog toga je veoma važno izabrati odgovarajuće preparate za negu, to jest izabrati one koji koži obezbeđuju dubinsku hidrataciju.Većina hidratantnih krema poboljšava hidrataciju tako što ograničava isparavanje vode vezivanjem vlage u površinskom sloju kože. Eucerin AQUAporin ACTIVE linija deluje iznutra, aktivirajući i podržavajući prirodni sistem hidratacije kože.
Preparati iz ove linije podstiču stvaranje novih akvaporina – mikroskopskih kanala koji transportuju vodu između ćelija kože Za taj zadatak zadužen je gliko-glicerol, osnovni sastojak u formulaciji Eucerin® AQUAporin ACTIVE krema. Ovaj aktivni sastojak dokazano povećava broj akvaporina u koži, a mreža akvaporina omogućava prolazak vode iz dubljih slojeva ka epidermu. Konstantnim hidriranjem svih slojeva kože, koža se učvršćuje, održava se njena elastičnost i poravnavaju sitne bore.
Kreme iz ove linije namenjene su nezi svih tipova kože, a preporučuju se mlađim damama, kako bi održavanjem optimalne hidriranosti odložile pojavu prvih bora, kao i svima onima čijoj je koži, u kraćem ili dužem vremenskom periodu, potrebna dodatna, dubinska hidratacija. Redovnom upotrebom preparata iz Eucerin® AQUAporin ACTIVE linije koža izgleda sveže, glatka je i meka na dodir. Dodatno, prednost ovih krema je što ih koža lako upija te ne ostavljaju neželjene tragove na površini kože i odlična su podloga za šminku, posebno tokom toplijih dana.
PLUS:
Iako osetljiva koža nije uvek povezana sa potrebom za hidratacijom, koža kojoj je potreba dodatna hidratacija, često je osetljiva. U tom slučaju veoma je važno izbegavati preparate za negu koji sadrže potencijalno iritirajuće sastojke i proveriti da li je preparat dermatološki ispitan na osetljivoj koži. Eucerin® AQUAporin ACTIVE kreme ne sadrže parfeme i parabene i klinički i dermatološki dokazano odgovaraju svim tipovima kože i osetljivoj.

SADA U APOTEKAMA: Kupovinom jedne Eucerin® AQUAporin ACTIVE kreme na poklon dobijate drugu, po izboru i raspoloživosti. Ponuda je aktuelna u Eucerin® partner apotekama dok traju zalihe. Iskoristite ovu priliku i posavetujte se s farmaceutom kom tipu pripada vaša koža i na osnovu toga izaberite svoju Eucerin® AQUAporin ACTIVE kremu.

Eucerin® AQUAporin ACTIVE bogata krema preporučena je za osetljivu suvu kožu lica, za mlađe osobe kao noćna nega. Zahvaljujući ovoj kremi vaša koža će veoma brzo povratiti vlažnost u najdubljim slojevima i na površini.

Eucerin® AQUAporin ACTIVE hidratantna lagana krema preporučena za normalnu i mešovitu kožu, obezbediće vašoj koži dubinsku hidrataciju, a zahvaljujući brzom upijanju i laganoj, nemasnoj strukturi neće ostaviti nepoželjne tragove.

Eucerin® AQUAporin ACTIVE hidratantna krema za lice sa SPF 25 preporučena je za sve tipove kože kojima je potrebna hidratacija, čak i za osetljivu, a dodatno obezbeđuje i zaštitu od sunca. Učiniće vašu kožu mekom i glatkom i sprečiti neželjene posledice UV zračenja među kojima je i prevremeno starenje kože.