U susret petoj ProFemina konferenciji

by | 1 marta, 2017

Znate one priče starijih „kao da je juče bilo, a prođe već toliko“. Ovog puta je zasita tako. Čini nam se kao da smo juče, s početničkim uzbuđenjem spremali prvu ProFemina konferenciju, a ovih dana internzivno razmišljamo o programu pete. U međuvremenu smo se bavili vrlo ozbiljnim temama, saznali mnogo zanimljivih novosti, stekli mnogo prijatelja… Budući da sam u toj priči od samog početka, a da sam i na samim događajima radila kratke intervjue sa učesnicima, imam utisak da bih mogla da napišem ako ne master, onda bar seminarski rad o našim konferencijama. Naravno, znam da bi to bilo predugačko, pa ću zato danas izdvojiti samo pet upečatljivih utisaka. Sigurna sam da bi Lidija, Jasmina, Marina Kosanović ili bilo ko drugi iz naše ProFemina ekipe neke od njih svrstao u svoje utiske, ali i da bi imale neke koji su meni promakli.

Piše: Brankica Treskavica

Sledećih dana ćemo se prisetiti lepih razgovora, koje smo vodili pred i tokom prethodnih konferencija, a onda ćemo vas upoznati sa učesnicima pete PF konferencije, koja će se održati 11. aprila.

Utisak 1. Vedrana Rudan
Možete se slagati s njom ili ne, čitati njene blogove i knjige ili ne, ali niko ne može osporiti da je reč o ženi koja intrigira svojim umom i hrabrošću. Spremnost da kaže ono što mnogi misle, ali se ne usuđuju, donela joj je izuzetnu popularnost u celom regionu. Na toj prvoj konferenciji kolege su tražile „vezu“ da bi s njom uradile intervju, a mi smo poželeli da i na sledećoj konferenciji bude naša gošća i – bila je.

Utisak 2. Panel „Bolest kao izazov: Zdravlje kao cilj“
Spadam u ljude koji, kad na televiziji naiđu na priču o bolestima, okrenu drugi kanal uz pomisao „ne daj Bože nikome“. Međutim, kad ste deo organizacije događaja, onda ne možete da „okrente kanal“. Ovo je bio najpotresniji panel na svim konferencijama, jer su gošće govorile o najtežim životnim iskušenjima s kojima su se srele. Najtužnije od svega je što naše divne koleginice Dragane Ćosić, koja je učestvovala u tom panelu, više nema među nama.

Utisak 3. Case study „Putem svojih snova: Kako slediti svoju zvezdu i popeti se na vrh – Mirjana Karanović“.
Bilo je to inspirativnih dvadesetak minuta ispunjenih iskrenošću i toplinom. Tada sam, a to mislim i sada, bila ubeđena da ono što nam je Mirjana Karanović ispričala treba da pročitaju sve žene onog dana kad napune pedeset godina, a onda da to redovno ponavljaju, čim ponešto zaborave.

Foto: Arhiva magazina Hello!

Utisak 4. Brankica Stanković
Već godinama se etiketa „ekskluzivno“ lepi bez bilo kakvog kriterijuma, pa smo došli dotle da su mnogi od nas zaboravili u kakvim situacijama je, zaista, treba koristiti. Oni, koji pamete šta je zaista ekskluzivno, zaključili su da je dolazak Brankice Stanković, na drugu ProFemina konferenciju, bio – ekskluziva. Sećam se da je obezbeđenje, koje je u to vreme pratilo svaki njen korak, bilo i u holu Hajata, te da je izazivalo opštu znatiželju.

Utisak 5. Panel „Muškarci govore – A, šta mi stvarno želimo“
Žene, kad pričaju kakvog muškarca žele, uvek naglase da je jako važno da bude duhovit, inteligentan, da ima stila, a one iskrenije dodaju i – zgodan i uspešan. Nije lako sve to naći u jednom muškarcu, ali u jednom panelu – može. O tome šta žele pričali su nam Aleksandar Radojičić, Igor Todorović, Srđan Dinčić, psihoterapeut Nikola Čanak, Marko Vidojković i Miloš Šaranović.

Pročitajte i… Vesna Dedić: Slika žene u medijima je lažna jer nema nas običnih žena sa običnim životima 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.