U susret Pro-Femini 2018: Više od igre – Barbie lutke napravljene po uzoru na inspirativne žene!

by | 10 aprila, 2018

Ovih dana najaktuelnija vest koja je obišla svet je inovacija koju čuvena kompanija Mattel pokreće. Kako „The Huffington Post“ izveštava naša deca bi uskoro mogla da se igraju s lutkama koje predstavljaju umetnicu Fridu Kalo, pilotkinju Ameliju Erthart, matematičarku Katerinu Džonson i mnoge druge inspirativne dame.

Naime, u pitanju je potpuno nov koncept kultnih Barbie lutaka, pod nazivom „Inspiring Women“, koji ima za cilj da predstavi najinspirativnije svetski poznate žene, iz različitih oblasti umetnosti i kulture, koje su obeležile istoriju, te da na taj način podignu svest o važnosti edukacije, kao i snazi svake žene koju svaka od nas nosi u sebi.

Uz svaku kupljenu lutku kompanija je osmislila i pripremila propratni edukativni materijal sa svim važnim informacijama vezane za ženu koju ta lutka predstavlja. Pa će tako za Erthartovu pisati da je bila prva žena koja je avionom prešla Atlantski okean, za Fridu Kalo da je bila prva politički angažovana umetnica koja je imala jedinstveni stil, dok će uz Katerinino ime stajati počasno priznanje doprinosa o razvoju svemirskog programa u SAD. Tačnije, ona je prva i jedina žena koje je izračunala tačnu putanju „Apolla 11“ prema Mesecu još davne 1969. godine.

Pored ove inovacije kompanija je najavila i lansiranje linije lutaka pod nazivom „Shero“ gde će biti prikazane žene uzori savremenice. Među njima naći će se olimpijska prvakinja Kloi Kim, rediteljka Peti Dženkins i Ava Duvarne, te glumica Ejmi Rosum, balerina Misti Kopland i mnoge druge inspirativne žene. A ko su po izboru redakcije „Lepote i zdravlje“ uzorne žene današnjice na našoj sceni i u regionu saznajte na našoj velikoj regionalnoj konferenciji „Pro-femina 2018“ koja će se 18. aprila održati u hotelu „Holiday Inn“. Ceo program konferencije možete pročitati OVDE, a svoje počasno mesto možete rezervisati OVDE.

Vidimo se i ovog aprila u sastavu neverovatnih žena, dobre energije i zabave, ali i lepih poklona.

Svaka žena dobija na poklon Beauty box, u koji možete zaviriti na ovom LINKU.

Autor: T.B.


 Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.