Kalifornijska piletina: Savršen obrok za početak detoksa

by | januar 11, 2024
kalifornijska piletina, detoks obrok

Kalifornijska piletina sa avokadom, paradajzom i orasima je odličan obrok kojim možete početi svoj detoks. Evo kako se priprema

Kalifornijska piletina je jedan od onih ukusnih i zasitnih obroka koji predstavljaju odlično rešenje ako ste na početku svog detoksa. Čulo ukusa će definitivno biti zadovoljeno, nećete osećati glad, vaše će telo dobiti sve neophodne nutritijente, a jetri i bubrezima će napokon laknuti nakon praznične teške hrane.

Zašto je kalifornijska piletina dobra za početak detoksa?

Ovo je u suštini večera bazirana na piletini i pirinču, ali je, za razliku od većine ovakvih recepata, zaista ukusa i  nimalo dosadna! U pitanju je pravi vatromet senzacija.  Grilovana piletina sa začinima koji podstiču varenje, kombinuje se sa paprikama (antioksidansi i vitamin C), tikvicama (vlakna), avokadom (B vitamin i dobre masnoće), paradajzom (vitamini C i E) i izmrvljenim sirom (proteini). Ova laka, zdrava hrana je definitivno hranljiva, a svaki, do poslednjeg sastojka je promišljeno odabran. Ovaj obrok, zahvaljujući avokadu i tikvicama, poboljšava rad creva i pomaže ćišćenje jetre.

Kako se pravi kalifornijska piletina?

Sastojci:

Pileće grudi, 500 grama

Pirinač, šoljica

Čeri paradajz, 4 – 5 komada

Avokado, 1 komad

Tikvica, manja

Crvena paprika, 2 komada

10 oraha,

30 grama kozjeg sira

maslinovo ulje, beli luk, biber, so

Priprema kalifornijske piletine

  1. Pirinač oprati i obariti dok ne omekša, ocediti i ostaviti sa strane.
  2. Pariku iseći na šnite, kao i tikvice i izgrilovati u tiganju.
  3. Pileća prsa narezati na tanke šnicle, pa izgrilovati u istom tiganju, u tečnosti od povrća i na kašičici ulja. Izvaditi gotovu piletinu i staviti sa strane, a u masnoći ostaloj od grilovanja prodinstati pirinač.
  4. Izgnječiti avokado i blago ga posoliti.
  5. Popržiti orahe.
  6. Poslužiti kašu od avokada, grilovano povrće, piletinu i orahe. Dodati komad sira i čeri paradajz sečen na kriške.

Prijatno!

 

 

Yelena Yemchuk/istock/gettyimagesplus