Proteinski sendvič u tortilji za poneti + video

by | jun 30, 2023
Proteinski sendvič

Zdravije je pripremiti obrok za posao kod kuće, umesto gotovih jela i sendviča u supermarketima. Pogledajte kako se pravi ukusan proteinski sendvič.

Ukoliko ste ljubitelj planiranja oborka i pripreme istih unapred, svideće vam se to što ovaj proteinski sendvič možete čuvati nekoliko dana u frižideru. A onda, kada poželite da ga servirate, nije potrebna dodatna priprema, već je spreman za obrok.

U nastavku pogledajte recept, kao i nutritivne vrednosti.

Proteinski sendvič u tortilji za poneti + video

Kada nemate mnogo vremena ujutru, a ipak želite da napravite zdrav obrok, proteinski sandvič je jedan od najboljih i najbržih izbora. Njegova prednost je u tome što ga možete pripremiti i ranije (veče pre) ili ga servirati odmah – u zavisnosti od vašeg rasporeda i organizacije.

Zvezda ovog recepta su piletina i humus (namaz od leblebije) koji su vrlo bogati proteinima, a ne sadrže visok procenat masti. Zbog toga je ovo odličan recept za zaposlene koji su u pokretu ili za sportiste.

Nutritivne vrednosti

U nastavku pogledajte nutritivne vrednosti porcije protinskog sendviča:

  • kalorije: 518 kcal
  • proteini: 40g
  • ugljeni hidrati: 26g
  • masti: 22g

Kako se pravi proteinski sendvič?

Da biste napravili ovaj ukusan proteinski sandvič, za recept će vam biti potrebno:

  • 1 tortilja
  • 1 kašika pesto namaza
  • 1 kašika humusa
  • 100g cepkane piletina (pečena u rerni na 220c oko 15min)
  • 3 čeri paradajza
  • polovina manjeg krastavca
  • pola šake baby spanaća
  • 1 kašika mladog kozjeg sira

Pre nego što počnete sa pripremom, naseckajte povrće. Tortilju premažite humusom, a zatim ravnomerno poslažite piletinu i povrće. Na kraju dodajte mladi sir i pesto namaz. Zamotajte tortilju tako što ćete presaviti donji i gornji deo, a zatim je uviti.

Servirajte proteinski sendvič odmah ili ga spakujte u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru ne duže od 3 dana. Možete pripremiti i nekoliko porcija unapred i poneti sa sobom kada vam je potrebno.

Miljana Momirović freeskyline/GettyImagesPlus