Brz recept za kremastu čorbu od bundeve: Savršen ukus za jesenje dane

by | septembar 20, 2023
Čorba od bundeve

Čorba od bundeve je sjajan način da uživate u jesenjim danima i savršenstvu ukusa. Priprema je veoma jednostavna, a njen ukus će vas očarati. Pročitajte recept u tekstu.

Recept za čorbu od bundeve: Jesenji dragulj pun zdravlja

Osim što služe kao glavna dekoracija, postoji mnogo recepata sa bundevom jer o ima mnogo prednosti i zbog toga je neophodno da je unosite u svoj organizma. Ona je bogata beta-karotenom koji se u organizmu potom pretvara u vitamin A. Zbog toga je odlična za očuvanje zdravlja očiju i funkciju imunološkog sistema, a pored toga je korisna za regulaciju probave i kontrolu telesne težine. Takođe, ona utiče i na pravilan rad srca i normalnu funkciju crvenih krvnih zrnaca. A ukoliko želite da smršate, bundeva je opet tu da priskoči u pomoć. Ovo je superbiljka čije blagodeti morate da iskoristite.

Testenina sa bundevom i žalfijom: Lagani recept koji ćete obožavati ove jeseni (video)

Zašto je ova čorba odličan izbor?

Čorbe od raznih vrsta povrća nas uvek oporavi, ali ova čorba je poprilično niskokalorična, naročito ako se odlučite za pavlaku za kuvanje sa manje masti. Osim toga, uz ukusne zalogaje unećete u organizam vitamine A, C i B, kao i poveću količinu vlakana koji su veoma važni za pravilno funkcionisanje organizma.

Čorba od bundeve: Kako da dobijete savršenu kremastu strukturu?

Tajna je u tome da prvenstveno bundeva bude sveža. U suprotnom bi čorba mogla da se previše razredi. Osim toga, veoma je važno da sačekate da povrće bude savršeno meko. Takođe, pustite da čorba odstoji nekoliko minuta na laganoj vatri nakon dodavanja pavlake i krem sira kako bi se svi ukusi savršeno sjedinili.

Recept za čorbu od bundeve

Sastojci:

  • 1 srednja bundeva
  • 2 srednja krompira
  • 1 velika šargarepa
  • 1 veliki crni luk
  • 3 kašikice soli
  • 1 kašikica provansalskog bilja
  • 1/2 kašikice crnog bibera
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 velike kašike krem sira

Priprema:

  • Isecite povrće na velike komade, a zatim sve stavite u veliku čorbu
  • Zatim sipajte 2,25 litre vode
  • Kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša (oko 40 minuta)
  • Izblendajte povrće dok ne dobijete kremastu temperaturu.
  • Zatim u šerpu sipajte pavlaku za kuvanje sobne temperature i dodajte dve velike kašike krem sira.
  • Dobro promešajte na laganoj vatri.
  • Ostavite nekoliko minuta i to je sve.

Prijatno!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ari 🪴 (@rksnoari)

AnnaPustynnikova/GettyImagesPlus