Koja je tačna količina proizvoda za negu lica koje bi trebalo koristiti da bi dali rezultate?

by | 8 juna, 2022
tačna količina proizvoda za negu lica

Bjuti rutina zahteva korišćenje preparata, ali znate li koja je tačna količina proizvoda za negu lica potrebna da bi oni delovali? 

Većina nas ima generalnu ideju koje proizvode za negu treba da koristimo. Pored preparata za čišćenje lica, tonera, krema i krema za sunčanje, mnogi ljudi koriste i serume, kreme za predeo oko očiju, ulja i maske za lice. Ali koja je dovoljna količina tih preparata, da bi oni delovali i imali efekata?

Tačna količina proizvoda za negu lica

Sredstvo za čišćenje lica

Za razliku od ostatka tela, lice je veoma mala površina kože. I baš zato nema potrebe preterivati sa prouzvodima. Kada je u pitanju sredstvo za čišćenje lica, dovoljna je količina koja izađe jednim pritiskom na pumpicu (odnosno količina koja odgovara veličini novčića od 10 centi). Kada  nanesete na lice, isperite ga hladnijom vodom. Tako ćete u isto vreme i smanjiti pore i pomoći pri cirkulaciji kože lica.Toneri, micelarna voda i druge tečnosti za negu lica

Toneri i slični proizvodi uglavnom se nanose preko tufera ili vate. Ipak, dermatolozi savetuju da tonere i micelarnu vodu sipamo diretno na (čist!) dlan i to u količini veličine novčića (od jednog dinara na primer).

Serumi

Za negu lica, dovoljno je samo nekoliko kapi da bi serum imao efekata. I ne zaboravite da serum nanesete i na predeo oko vrata.

Krema za kožu oko očiju

Predeo oko očiju je veoma mali, a pravilno nanošenje kreme smanjiće bore na koži. Kada je u pitanju krema za negu kože oko očiju, dovoljno je naneti količinu veličine graška. Isto tako, kremu nanesite i na kožu ispod očiju, ali i iznad, kao i na kapke.

Preparat za hidrataciju (moisturizer)

Generalno, dermatolozi savetuju da se ovaj preparat koristi u proporciji jedan miligram na kvadratni centimetar kože. U prevodu, količina bi trebalo da odgovara veličini dinara. To će biti sasvim dovoljno za kožu celog lica.

Krema za sunčanje

Bez obzira na doba godine, temperaturu i dužinu boravka napolju, krema sa zaštitnim faktorom je obavezna. A za lice, potrebno je naneti količinu koja odgovara veličini dinara.

Ulje za lice

Dermatolozi savetuju da ulje za lice koristimo samo noću, jer sadržaj ulja može da utiče na učinkovitost kreme sa zaštitnim fakotorom. Kada je ulje u pitanju, dovoljno je naneti dve do tri kapi ulja.

Maska za lice

Za razliku od ostalih prozvoda, maske za lice su uglavnom bazirane na specifični proizvod. Dermatolozi savetuju da ih koristimo (i po količini i po učestalosti) onako kako je naznačeno na pakovanju. Količina bi trebalo da bude onolika koliko je potrebno da se celo lice namaže u tankom sloju.

 

lepotaizdravlje.rsStockRocket/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.