Da li na lekarski pregled odlazite našminkane?

by | 5 novembra, 2015

Preporučuje se da se na sve lekarske preglede, pa i one preventivne, odlazi redovno kako bi se moguće bolesti i problemi uočili na vreme. Međutim, mnoge žene se, po navici, kako za bilo koju drugu dnevnu aktivnost, doteruju i prilikom posete lekaru. Jedni tvrde da je ovo neprimereno, dok je drugima to sasvim normalna pojava. Otkrivamo vam šta o tome misle obične žene, šminkerke, ali i lekarski stručnjaci.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Lekarski pregledi često su neprijatni i neugodni, kao što je, na primer, odlazak kod ginekologa, zubara ili nešto slično. Kako bi sebi olakšale ovu “muku”, mnoge žene prođu čitav ritual sređivanja i doterivanja pre odlaska kod lekara, uključujući šminkanje i feniranje kao obavezan deo pripreme. Ali, postavlja se pitanje: “Da li je okej našminkati se prilikom odlaska na lekarski pregled?”

Budući da svaka žena voli da bude negovana i da se oseća lepom i poželjnom, te da šminka i frizura podižu samopouzdanje, na pitanje da li je ovo okej odgovorila nam je Branislava, šminkerka iz Novog Sada: “Pored toga što sam profesionalni šminker, takođe spadam i u grupu žena koje redovno odlaze na lekarske preglede. Takođe, kada idemo na bilo koji pregled, moramo biti uredne, a i sebi koliko-toliko olakšati ovu posetu. Dovoljno je našminkati se vrlo suptilno, da delujemo uredno, a i da podsetimo sebe da smo žene koje vode računa o sebi, svom zdravlju i izgledu.”

Sa druge strane, postoje i one žene koje se vrlo retko šminkaju, i to isključivo u posebnim prilikama. Koliko je kompletan make up garancija da je žena negovana, te i da li se ona šminka pred polazak na lekarski pregled odgovorila je naša čitateljka Maja iz Bača: “Ja sam žena koja se retko šminka. To moraju biti posebne prilike koje to zahtevaju. Kada posećujem doktora, uglavnom idem nenašminkana, osim u slučaju da posle toga imam važan sastanak na poslu. Nemam ništa protiv toga da devojke ili žene odlaze našminkane na lekarski pregled, ali samo ukoliko je to sa nekom merom. Ne treba preterivati u ulepšavanju, jer se može dogoditi da izgledamo kao da smo “zaboravile” gde smo zapravo krenule.”

Šta o svemu ovome misle lekari, kao i na koje preglede se nikako ne preporučuje da odete našminkane pogledajte OVDE.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.