Jesenja paleta senki za oči koje ćemo svi nositi ove sezone!

by | 17 septembra, 2022
Jesenja paleta senki za oči

Jesenja paleta senki za oči za ovu sezonu donose sjajne novine, a u ovim trendovima se svako može pronaći.

Spremni ili ne, jesen nam stiže. Stoga je samo prikladno započeti postepeni prelaz ka džemperima, čizmama i, naravno, toplijim nijansama šminke koje su daleko luksuznije od laganijeg proleća i leta (braon, bordo i bujne nijanse bobičastog voća sa dosta dubine i dramatičnosti.) Određene palete boja će uvek biti u modi , ali drugi trendovi jeseni se pojavljuju neočekivano sa žestokim zamahom koji pokreće inspiraciju i sprema nas na praznično raspoloženje.

Prema mejkap stilistima, ovogodišnja jesenja paleta boja će doneti vrelinu, uvodeći tople i živahne boje poput grenadina, spaljene sijene i nijansi ružičaste.

Jesenja paleta senki za oči

Vatrene nijanse crvene

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mackenzi | makeup (@satinsilkskin)


Prema rečima šminkerke Kire Nasrat, čiji su klijenti Bebe Rekha, Jessica Alba i Olivia Culpo, trendovi za jesen će biti vrući i teški.

Mislim da ćemo videti više boja na kapcima. Možda čak i dramatičan grafički ajlajner. Niste spremni da se posvetite crvenim nijansama na očima? Ova boja je jednako žestoka kao crveni karmin na usnama. Uz crvenu, biće prisutna i bordo i roze šminka za oči. U zavisnosti od primene, mogu biti meke i moderne ili bogate i dramatične. Plus, iznenađujuće su prikladne za smeđe, smeđe i plave oči.

Svetlucave nijanse crne

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madisen (@madisenmakeup)


Crna će uvek biti glavna komponenta, ali sledeće sezone šminkeri je čine upečatljivijom. Njihova strategija? Svetlucanje—i to mnogo svetlucanja. Bilo koja vrsta crne boje na očima u zabavnim oblicima i linijama biće imperativ.

Da biste zadržali crnu paletu uglađenom, pratite savete slavnog šminkera Neila Scibellija za jesen i neka ostatak  izgleda bude minimalan. Lice će biti čistije, bez teških podloga. A sjaj se definitivno vraća u kategoriju šminkanja očiju i usana.

Jesenja paleta senki za oči- ružičasto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana (@dianaonabrush)


Ružičaste nijanse se često povezuju sa prolećem i letom, ali sledeće sezone će preći i u jesen i to na romantičan, svež način. Štaviše, ove nijanse se dobro uklapaju sa svim karakteristikama, od očiju preko jagodica do usana.

Da bi jesenja paleta boja bila manje upečatljiva, isprobajte svetlo roze usne uparene sa bronzanim, zemljanim obrazima i očima. Uprkos glitter groznici ove jeseni, za ovu sezonu opredelite se na mat.

Senke za oči umesto ajlajnera: Evo kako postići ovaj look!

Zemljane nijanse smeđe i ljubičaste


Smeđa će uvek biti trend o kojem se ne može pregovarati za jesen, ali slojevi sa svetlucavim i kontrastnim nijansama bronze čine ga uzbudljivim i jedinstvenim za predstojeću sezonu. Pokušajte da nanesete ovu jesenju paletu boja da biste napravili duboki smokey eyes.

Iskombinujte duboku gotovo smeđu nijansu šljive preko usana. Samo zapamtite pravilan protokol kada je u pitanju priprema. Piling usana održaće ih u vrhunskom obliku pre nanošenja karmina.

Jesenja paleta senki za oči- tinjajuće nijanse narandžaste i rđe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by emily ✨ (@lookatallthosesparkles)


Narandžasta biti veliki trend za jesen jer svako može da nosi neku nijansu narandžaste i a pritome izgleda neverovatno. Ova boja, naime, dodaje trenutnu toplinu očima, obrazima ili usnama!

Burned narandžasta je lepa jesenja boja koja dobro stoji brinetama, plavušama i onima sa plavim očima. Zaista ćete videti kako vam oči iskaču ovom bojom.

Nijanse bobičastog voća

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beth (@bpop_makeup)


Ne samo da će bordo biti neophodan trend za usne ove jeseni, već će biti i upečatljiv dodatak našim kapcima. Naslojen na nijanse bakra i bronze (i možda čak i nagoveštaj svetlucanja), dobar je izbor, jer bez napora prelazi od jeseni do zimskih praznika. Da bi ova jesenja paleta boja bila prikladna za rad, držite se jednostavne bordo ili bobičaste nijanse za usne.

Lepota i zdravljeDutko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.