Korektor za podočnjake: Novi TikTok trend nanošenja protiv uvlačenja u bore

by | 8 marta, 2023
Korektor za podočnjake

Kada je u pitanju korektor za podočnjake, verovatno su vas mnogi proizvodi i tehnike razočarali. Ali novi trend može dovesti do besprekornih rezultata.

Ova tehnika koja je eksplodirala na TikToku u stvari kombinuje dva koraka – nanošenje korektora i pudera u prahu. Svi je obožavaju zbog toga što ne naglašava borice i fine linije oko očiju, već ih dobro prekriva. Otkrivamo vam sve o tome!

Korektor za podočnjake: Novi TikTok trend nanošenja protiv uvlačenja u bore

Sama tehnika nanošenja je vrlo jednostavna. Nanesite korektor ispod očiju i sačekajte kratko pre nego što ga izblendate. Zatim uzmite malo pudera u prahu četkicom i izblendajte sve zajedno sa korektorom. Na ovaj način možete postići „besprekoran“ izgled jer će pokrivenost biti bolja, a korektor vam se neće uvlačiti u borice.

@vincent.ford Here’s my best concealer tips #concealer #undereyecircles #makeup #fyp ♬ original sound – Vincent Ford

Može li nešto tako jednostavno zaista napraviti tako veliku razliku? Izgleda da može! U suštini, vi zgušnjavate konzistenciju proizvoda zbog čega on postaje dugotrajniji na licu. Povećava se moć pokrivenosti i sprečava se da proizvod lako spadne sa kože. Umesto toga, stoji u mestu satima i ne naglašava fine linije ispod očiju.

@kkrystalmarie #stitch with @vincent.ford never thought I would be mixing loose powder with my concealer to blend but here we are!! It looked really nice and natural (also sorry for the chaos lol) #makeuphacks #concealerhack #concealertutorial #concealertips ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Kako postići najbolji efekat?

Za efekat bez greške koristite puder u prahu koji nije u potpunosti mat, već ima prirodnu ili blistavu završnicu. Verovatno ćete nekoliko puta morati eksperimentisati sa količinom korektora i pudera u prahu.

Umesto korektora sa visokom pokrivnom moći koji može biti pregust, sada je pravo vreme da iskoristite korektor koji ste ostavljali po strani jer ne prekriva tako dobro. Kremastija i laganija formula će biti lakša za blendanje i biti teška na licu.

Kada usavršite ovu tehniku, verovatno ćete se zapitati zašto je niste otkrili ranije.

Miljana MomirovićProstock-Studio/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.