Najženstvenija šminka: Najnoviji trend koji je zaludeo svet

by | 11 septembra, 2023
Najženstvenija šminka: Najnoviji trend koji je zaludeo svet; devojka sa četkicom za roze rumenilo

Ako želite da izgledate ženstveno, zavodljivo i romantično u isti mah, isprobajte šminku koja nikoga neće ostaviti radnodušnim. Kako izgleda najženstvenija šminka?

U poslednje vreme intente je preplavljen brojnim trendovima šminkanja a najnovij “koketa stil” ističe ženstvenost. Lagane haljine, puno čipke, mlečne i pastelne nijanse šminke su sve što vam treba ako želite da izgledate ženstveno, zavodljivo i romantično.

Najženstvenija šminka: Šta je čini tako posebnom

Nekada su se “slobodne” devojke zvale kokete, ali je vremenom ta reč izgubila svoje negativno značenje. „Šminka za kokete“, naprotiv, izgleda nežno, elegantno i uzdržano. U njoj dominiraju ružičaste nijanse, blistava kože i intenzivno rumenilo. Naglasak u šminkanju je na prirodnom i svetlom tonu kože s prirodnim sjajem. Stoga će najženstvenija šminka odgovarati svima, bez obzira na godinu – sveže rumenilo nikada nikome nije škodilo.

Kako da se našminkate alo želite da izgledate ženstveno i neodoljivo

Pre nanošenja šminke, nanesite proizvode za negu kože na lice. U uobičajenu hidratantnu kremu možete dodati serum sa vitaminom C ili ga zameniti proizvodom sa reflektujućim česticama. Ova krema će vašem licu dati sjaj i vizuelno izgladiti bore.

Sjajni ton

Nakon prozvoda za negu kože, možete preći na ton. Podloga treba da bude lagana. Kao podlogu možete koristiti prajmer sa šimerom ili jednostavno dodati kap tečnog highlightera u podlogu. Ako na koži ima nesavršenosti, maskirajte ih korektorom. Takođe je poželjno  koristiti proizvode za svetlo nijansiranje s efektom isticanja ispod očiju: takvi korektori skrivaju bore i bolje prikrivaju tamne krugove.

Sveže rumenilo

Rumenilo je glavni adut najženstvenije šminke. Preporučuje se korišćenje tečnih ili kremastih tekstura koje se uklapaju u ton i ne osećaju se na koži. Za „šminku kokete“ izaberite roze rumenilo, nanesite ga na jagodice i izblendajte iznad jagodica. Ova tehnika će pomoći da lice izgleda odmorno i sveže. Kremaste teksture se mogu pričvrstiti na vrhu suvim rumenilom kako bi se uskladile.

Istaknute trepavice

Obimne i guste trepavice su još jedan važan element trenda najženstvenije šminke. Možete stvoriti efekat poput lutke koristeći običnu maskaru ili veštačke trepavice. Pre nanošenja maskare, uvijte trepavice. Možete ostaviti kapke “gole”, nanijeti rumenilo na njih ili dopuniti šminku laganom olovkom.

Vlažene usne

Na usne možete naneti hidratantni ruž, providni sjaj ili običan balzam za usne. Sa nijansama je sve jednostavno: potražite ružičaste, bobičaste i nude nijanse. Poslednji dodir je sprej za fiksiranje ili providni puder koji će vam pomoći da produžite životni vek vaše šminke.

Izgled možete upotpuniti frizurom: laganim loknama, nemarnom punđom, trakom ili trakom za kosu.

7 antitrendova šminke za jesen 2023.

 

 

puhhha/gettyimages.co.uk